Home / World / Trupele americane vor rămâne în Polonia și țările baltice în 2015

Trupele americane vor rămâne în Polonia și țările baltice în 2015

Trupele americane vor rămâne în țările baltice și Polonia pe parcursul întregului an 2015 pentru a “disuada agresiunea rusă”, a declarat duminică generalul-locotenent american Ben Hodges, citat de AFP.

“Forțele americane vor rămâne în Lituania, Estonia, Letonia și Polonia atât timp cât va fi necesar pentru a disuada agresiunea rusă”, a declarat Hodges, comandantul trupelor americane în Europa.

“Am planificat rotații pe tot parcursul anului viitor. Au fost desemnate unități militare pentru a le efectua”, a precizat el.

Statele Unite au trimis, începând din aprilie, aproximativ 600 de militari americani, în rotație continuă, în Polonia și în țările baltice, pentru exerciții militare menite să demonstreze solidaritatea țărilor NATO în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza crizei ucrainene.

 Alți aliați europeni, de asemenea, au trimis militari în regiune pentru o serie de exerciții, iar alianța a trimis avioane de luptă suplimentare.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cel puțin nouă morți și peste 30 de răniți în urma prăbușirii unui pod care lega două insule în Indonezia

Cel puțin nouă persoane au decedat, iar alte peste ...

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: