Home » Sanatate » Medicii de familie, dezinteresați de relația cu spitalul bârlădean

Medicii de familie, dezinteresați de relația cu spitalul bârlădean

Recent, a avut loc o întâlnire de lucru între directorul medical din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, dr. Gabriela Daniș și medicii de familie din Bârlad și comunele arondate. Inițiativa a venit din partea conducerii Spitalului „Elena Beldiman”, numai că prezența medicilor de familie a fost destul de redusă. În ciuda eforturilor de a-i contacta pe toți cei 66 de medici de familie din Bârlad și comunele arondate, au catadicsit să răspundă inițiativei conducerii spitalului doar 15.

Pentru că, în ultima perioadă, au fost făcute multe modificări legislative într-un timp scurt, am considerat benefică o astfel de întâlnire. Este un caz fericit că au venit 15 medici de familie, pentru că, de obicei, numărul celor prezenți era de șase, șapte. Sperăm ca, pe viitor, numărul acestora să fie cât mai mare. Vom organiza astfel de întâlniri o dată pe trimestru”, a precizat dr. Gabriela Daniș.

La întâlnirea cu medicii de familie s-a încercat clarificarea unor probleme atât pentru conducerea spitalului, cât și pentru medicii de familie. S-a încercat stabilirea unor măsuri pentru evitarea unor deficiențe apărute destul de des în documentele ce trebuie întocmite de ambele părți, în speță scrisori medicale și bilete de trimitere. S-a refăcut, de asemenea, baza cu datele de contact ale medicilor de familie.

Le-am ascultat păsurile referitoare la aspecte precum orarul de funcționare a ambulatoriului de specialitate și al medicilor care consultă în policlinică. Am considerat importantă propunerea medicilor de familie de a se întâlni din când în când cu medicii specialiști. Cred că în urma întâlnirilor mai dese cu medicii de familie, se vor pune la punct unele disfuncționalități din cauza cărora au de pierdut și pacienții”, a mai spus directorul medical dr. Gabriela Daniș.

La prima întâlnire de acest gen a participat doar comitetul director de la Spitalul „Elena Beldiman”. Pe măsură ce numărul medicilor de familie prezenți va fi unul rezonabil, vor fi invitați și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

Recent, a avut loc o întâlnire de lucru între directorul medical din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, dr. Gabriela Daniș și medicii de familie din Bârlad și comunele arondate. Inițiativa a venit din partea conducerii Spitalului „Elena Beldiman”, numai că prezența medicilor de familie a fost destul de redusă. În ciuda eforturilor de a-i contacta pe toți cei 66 de medici de familie din Bârlad și comunele arondate, au catadicsit să răspundă inițiativei conducerii spitalului doar 15. „Pentru că, în ultima perioadă, au fost făcute multe modificări legislative într-un timp scurt, am considerat benefică o astfel de întâlnire. Este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: