Home » Social » Șoferii vasluieni își pregătesc mașinile pentru iarnă

Șoferii vasluieni își pregătesc mașinile pentru iarnă

Deși calendaristic iarna n-a venit încă, avertizările meteorologice i-au determninat pe șoferii valsuieni să ia cu asalt service-urile auto pentru a-și echipa corespunzător mașinile. Anvelope de iarnă, lichid de parbriz, starea bateriei sunt doar câteva din lucrurile pentru care șoferii merg la mecanicii auto.

În numai câteva zile, service-urile auto din oraș s-au aglomerat de mașini pentru echiparea de iarnă. Șoferii s-au speriat de avertizările meteorologice și de ploaia care brusc s-a transformat în ninsoare și au mers să-și „încalțe” mașinile pentru iarnă.

Cauciucurile de iarnă sunt prioritatea conducătorilor auto întrucât lipsa lor le aduce amenzi usturătoare. Deși legislația în vigoare nu prevede o dată calendaristică de la care să fie montate aceste anvelope de iarnă, șoferii sunt obligați ca în condiții de carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei să aibă autoturismele dotate, altfel riscă amenzi cuprinse între 765 și 1.800 de lei.

„Nu e vorba de amenzi, deși și astea sunt foarte mari. Dar e vorba în primul rând de siguranța ta, a celor care merg în mașină cu tine și nu în ultimul rând a celorlalți șoferi. Eu mi-am schimbat cauciucurile încă de cum a dat frigul, nu am așteptat să ningă”, a declarat Sergiu Pușcașu.

Dotarea mașinii pentru iarnă nu este deloc ieftină, șoferii ajungând să scoată din buzunare pe anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante și alte produse utile în acest sezon, aproximativ 1.500-1.800 de lei, în funcție de marca mașinii și a produselor alese. Cei cu mai puțini bani, pot opta și pentru anvelope la mâna a doua, care sunt de trei ori mai ieftine decât cele noi. Mare atenție însă la cauciucurile second-hand pentru că pot avea defecte ascunse care să provoace necazuri serioase. (Roxana NĂSTASĂ)

Deși calendaristic iarna n-a venit încă, avertizările meteorologice i-au determninat pe șoferii valsuieni să ia cu asalt service-urile auto pentru a-și echipa corespunzător mașinile. Anvelope de iarnă, lichid de parbriz, starea bateriei sunt doar câteva din lucrurile pentru care șoferii merg la mecanicii auto. În numai câteva zile, service-urile auto din oraș s-au aglomerat de mașini pentru echiparea de iarnă. Șoferii s-au speriat de avertizările meteorologice și de ploaia care brusc s-a transformat în ninsoare și au mers să-și „încalțe” mașinile pentru iarnă. Cauciucurile de iarnă sunt prioritatea conducătorilor auto întrucât lipsa lor le aduce amenzi usturătoare. Deși legislația în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: