Home » Administratie » Utilitățile, motivul pentru care Vasluiul nu este un ținut european

Utilitățile, motivul pentru care Vasluiul nu este un ținut european

Pe harta adminsitrativă a județului Vaslui sunt trasate 86 de uinități teritoriale. Din păcate, în ciuda miliardelor de euro nerambursabile primite de la Uniunea Europeană, până în prezent doar șapte edili din județ se pot lăuda că au oferit locuitorilor pe care îi păstoresc șansa de a beneficia de gama completă de utilități, respectiv sistem de alimentare cu apă potabilă, canalizare și gaze naturale.

Menționăm că din cele șapte UAT-uri, patru sunt din mediul urban (Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești) și au avut aceste utilități de ani de zile. Nici la capitolul servicii de furnizare a agentului termic în sistem centralizat, județul Vaslui nu stă bine. În anul 2012, județul avea doar 10 localități, din care patru în mediul urban, conectate la rețeau de distribuire a gazelor naturale.

Restul populației se încălzește cu lemne, fapt care conduce la o infracționalitate ridicată la adresa fondului silvic, implict la o distrugere puternică a habitatului natural. (Bogdan RUSU)

Pe harta adminsitrativă a județului Vaslui sunt trasate 86 de uinități teritoriale. Din păcate, în ciuda miliardelor de euro nerambursabile primite de la Uniunea Europeană, până în prezent doar șapte edili din județ se pot lăuda că au oferit locuitorilor pe care îi păstoresc șansa de a beneficia de gama completă de utilități, respectiv sistem de alimentare cu apă potabilă, canalizare și gaze naturale. Menționăm că din cele șapte UAT-uri, patru sunt din mediul urban (Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești) și au avut aceste utilități de ani de zile. Nici la capitolul servicii de furnizare a agentului termic în sistem…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: