Home » Social » Despre „Medicină și societate”, la Biblioteca Județeană

Despre „Medicină și societate”, la Biblioteca Județeană

Ieri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, medici, profesori, preoți, oameni de cultură și prieteni dragi familiei de medici Lupu și-au dat întâlnire cu ocazia lansării cărții „Medicină și societate – Eseistică medicală”, scrisă de doctorul Valeriu Lupu și fiul său, Vasile Lupu.

Moderatorul evenimentului a fost Laurențiu Chiriac, lui alăturându-i-se prof. Dan Ravaru, Theodor Codreanu, Teodor Pracsiu și Sorin Popoiu. Cel din urmă i-a ținut locul prof. dr. Petrea Iosub, care a lipsit din motive de sănătate. Tot din motive de sănătate nu a fost prezent nici prof. Dumitru Apostolache, însă a ținut să îndulcească publicul cu o întrebare care a fost citită de Teodor Pracsiu: „Doi autori, frumoasă carte. Însă eu mă-ntreb făr’ de pricină: Cine-a scris despre societate și cine despre medicină?”. Răspunsul evident, n-a venit.

„Cartea «Medicină și societate» este un demers criptic, cu peste 100 de eseuri, în care autorii au reușit să-l facă pe om nu pacientul distant al medicului, ci prietenul bun al medicului” a spus Laurențiu Chiriac. (Roxana NĂSTASĂ)

Ieri, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, medici, profesori, preoți, oameni de cultură și prieteni dragi familiei de medici Lupu și-au dat întâlnire cu ocazia lansării cărții „Medicină și societate - Eseistică medicală”, scrisă de doctorul Valeriu Lupu și fiul său, Vasile Lupu. Moderatorul evenimentului a fost Laurențiu Chiriac, lui alăturându-i-se prof. Dan Ravaru, Theodor Codreanu, Teodor Pracsiu și Sorin Popoiu. Cel din urmă i-a ținut locul prof. dr. Petrea Iosub, care a lipsit din motive de sănătate. Tot din motive de sănătate nu a fost prezent nici prof. Dumitru Apostolache, însă a ținut să îndulcească publicul cu o…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: