Home » Social » Simpozion dedicat bărbaților la CARP Bârlad

Simpozion dedicat bărbaților la CARP Bârlad

Evenimetul a avut loc cu ocazia sărbătoririi Zilei internaționale a bărbatului și a adunat în sala „Alexandru Ioan Cuza” a CARP Bârlad numeroase personalități ale culturii bârlădene.

„De ce… iubesc bărbații!?”, simpozionul care a avut loc, alaltăieri, la sediul Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad s-a bucurat de mare succes în rândul persoanelor trecute de prima tinerețe.

simpozion-carp-4Cu această ocazie, pe lângă dezbaterea ce a avut ca temă centrală rolul bărbatului în societate și în familie, au avut loc și o prelegere a poetului Simion Bogdănescu, cu tema „Guvernatorul Poeziei”.

Personalitățile evocate la această întâlnire de către invitații speciali au fost juristul Nicolae D. Cocea și Ion (Iancu) Codrescu, iar cei care au ținut prelegerile despre ei au fost profesorii Mihai Luca și Andrei Petruș.

Astfel, s-a amintit rolul lui Nicolae D. Cocea în dezvoltarea francmasoneriei românești, dar și creațiile litarare cu un mare impact asupra mișcării socialiste timpurii. El a trăit în perioada 29 noiembrie 1890 – 1 februarie 1949.

Ioan (Iancu) Codrescu, a îmbrățișat ideile revoluției de la 1848 și ca funcționar al Secretarialul de Stat al Moldovei a luat parte la Unirea Principatelor Române din 1859. De asemenea, el a fost redactor la mai multe reviste, fondator al “Asociațiunii Unirea” din Bârlad (1869) și co-fondator al ziarului local “Semănătorul” (1870), dar a avut un rol important în ridicarea clădirii spitalului din Bârlad. El a trăit în perioada 5 noiembrie 1824 – 19 ianuarie 1903.

În acest fel, CARP Bârlad a comemorat 65 de ani de la mortea lui Nicolae D. Cocea și s-a aniversat 180 de ani de la nașterea lui Ion (Iancu) Codrescu. (A.A.)

Evenimetul a avut loc cu ocazia sărbătoririi Zilei internaționale a bărbatului și a adunat în sala „Alexandru Ioan Cuza” a CARP Bârlad numeroase personalități ale culturii bârlădene. „De ce... iubesc bărbații!?”, simpozionul care a avut loc, alaltăieri, la sediul Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor (CARP) „Elena Cuza” Bârlad s-a bucurat de mare succes în rândul persoanelor trecute de prima tinerețe. Cu această ocazie, pe lângă dezbaterea ce a avut ca temă centrală rolul bărbatului în societate și în familie, au avut loc și o prelegere a poetului Simion Bogdănescu, cu tema „Guvernatorul Poeziei”. Personalitățile evocate la această întâlnire de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: