Home » Business » Sunt semne de prabusire economica

Sunt semne de prabusire economica

Ultima dată când prețul carburanților a scăzut atât de puternic și atât de rapid, SUA erau în recesiune. De fapt, mai aproape de depresiune economică.

Potrivit unei postări pe rețeaua de socializare Tweeter de către Bespoke Investment Group, prețul mediu al carburanților din SUA nu a crescut deloc în ultimele 60 de zile. Mai mult decât atât, în ultimele două luni, prețul benzinei pe piața americană a scăzut încontinuu.

Aceasta este a doua cea mai lungă perioadă din ultimul deceniu, iar cea mai lungă a fost de 87 de zile și s-a înregistrat la sfârșitul anului 2008, scrie Business Insider.

Amintim că, la sfârșitul anului 2008, economia era proaspăt lovită de falimentul Lehman Brothers și de spargerea bulei imobiliare, iar bursa era în toiul unui imens impuls de a vinde. Economia americană se cufunda într-o recesiune care a durat aproape întregul an 2009.

Declinul prețului benzinei din acest an a survenit pe fondul ieftinirii petrolului cu aproximativ 30% comparataiv cu maximele sale atinse în luna iunie, în contextul unui excedent de ofertă pe piața internațională și abundă preocupările privind o încetinire a creșterii economice globale.

În această săptămână, OPEC va organiza reuniunea sa anuală, unii economiști de pe Wall Street așteptându-se să fie anunțată o scădere a producției de țiței programate pentru acest an înțelegere a anunța o producție reușește acest an de a reduce aprovizionarea la nivel mondial, pentru a scădea oferta și a susține prețurile.

Sursa: money.ro

About Mihai Vasile