Home » Administratie » Goscom anunță alte prețuri pentru gestionarea câinilor

Goscom anunță alte prețuri pentru gestionarea câinilor

Primăria Vaslui nu va mai plăti o sumă fixă pentru o serie de servicii de ecarisaj, ci contravaloarea fiecărui „tratament” de care beneficiază patrupedele. Acest lucru, perfect legal, ar putea conduce la o majorare per ansamblu a sumelor achitate de comunitate pentru gestionarea câinilor comunitari

Bogdan RUSU

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local Vaslui, se va analiza un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea prețurilor practicate de serviciul de ecarisaj, din cadrul SC Goscom SA.

„Practic, nu este o creștere a prețurilor, ci o reinterpretare a prețurilor după cerințele noii legislații. Din 2001, când a apărut primul act normativ legat de gestionarea câinilor fără stăpân, până astăzi, legislația a suferit fel-de-fel de modificări. Cele mai importante sunt cele din anul 2013. Față de modul în care lucram și taxam inițial, noua legislație ne impune altceva. Ca atare, s-au stabilit prețuri pentru fiecare tip de activitate care se prestează în vederea gestionării câinilor fără stăpân. Până în prezent, se practica un tarif de 180 de lei per câine, preț ce includea mai multe activități. În momentul de față, nu mai poate fi stabilit un preț pe animal”, a declarat Cătălin Bârleanu, directorul Goscom.

Directorul Goscom a mai spus că noua legislație impune prinderea animalelor, montarea de crotale, înregistrarea patrupedelor, găzduirea lor în vederea revendicării, darea spre adopție sau eutanasierea animalelor și, în funcție de ce tip de activități realizate pentru acel câine, se stabilește prețul și se întocmește un proces verbal. Până acum, cei 180 de lei reprezentau contravaloarea unui cumul de activități și ecarisajul se putea încadra pe lege, în momentul calculării taxelor. Legislația s-a modificat și impune alte reguli. De exemplu, în cazul unui animal prins de ecarisaj care este vaccinat, care este revendicat, contravaloarea „tratamentului” de care a beneficat câinele pe perioada găzduirii în padoc va fi achitată de stăpân.

„Practic, nu pot face o comparație între prețuri, în cei 180 de lei erau un anumit tip de activități, iar noile prețuri bifează alte tipuri de activități, ceva activități în plus”, a mai declarat Bârleanu.

La începutul lunii decembrie 2011, în grija Serviciului de ecarisaj Vaslui se aflau 40 de patrupede, iar hrănirea unui animal costa zilnic 17 lei. În prezent, din cele afirmate de directorul Goscom reiese că populația canină a padocului s-a mai redus, situându-se undeva între 30 și 35 de animale.

Primăria Vaslui nu va mai plăti o sumă fixă pentru o serie de servicii de ecarisaj, ci contravaloarea fiecărui „tratament” de care beneficiază patrupedele. Acest lucru, perfect legal, ar putea conduce la o majorare per ansamblu a sumelor achitate de comunitate pentru gestionarea câinilor comunitari Bogdan RUSU Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local Vaslui, se va analiza un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea prețurilor practicate de serviciul de ecarisaj, din cadrul SC Goscom SA. „Practic, nu este o creștere a prețurilor, ci o reinterpretare a prețurilor după cerințele noii legislații. Din 2001, când a apărut primul act normativ legat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: