Home / Invatamant / Lecție despre simbolurile românești

Lecție despre simbolurile românești

Elevii unei clasei pregătitoare de la Școala nr. 11 „George Tutoveanu” Bârlad, au îmbrăcat straie naționale în săptămâna premergătoare Zilei de 1 Decembrie.

La inițiativa învățătoarei Nela Ganea, elevii clasei pregătitoare B din cadrul Școlii nr.11 din Bârlad au îmbrăcat în această săptămână ia românească, în semn de respect față de autenticitatea tradițiilor românești. Pe lângă acest lucru, micuții au desfășurat activități ce au avut ca temă simbolurile naționale.

„Am propus părinților încă de la începutul anului să le achiziționeze copiilor câte o ie, în ideea ca aceasta să fie uniforma clasei noastre. Ce-i drept, nu o îmbrăcăm zilnic deoarece și-ar pierde probabil din importanță, însă la fiecare sărbătoare o purtăm cu mândrie. În perioada 24-28 noiembrie copii au îmbrăcat ia și în fiecare zi au aflat lucruri noi despre un simbol al statului. Ei au aflat zilele acestea ce este stema, au învățat câteva lucruri dspre drapel, despre imnul național iar în zilele următoare vom decora harta României cu flori albastre, galbene și roșii. Fiecare copil va primi câte un desen al costumului național, pe care vor trebui să-l decoreze cu puncte și x-uri, formând astfel un model tradițional”, ne-a declarat Nela Ganea, prof. inv. primar în cadrul Școlii nr.11 din Bârlad.

Copii au fost foarte încântați să îmbrace ia românească și să afle lucruri noi despre țara lor iar părinții s-au declarat pe deplin mulțumiți.

Învățătoarea a ținut să menționeze faptul că micuții deja știau anumite lucruri atât despre simbolurile naționale cât și despre instituțiile statului, lucru care nu a putut decât să o mulțumească. (Roxana CUCU)

Elevii unei clasei pregătitoare de la Școala nr. 11 „George Tutoveanu” Bârlad, au îmbrăcat straie naționale în săptămâna premergătoare Zilei de 1 Decembrie. La inițiativa învățătoarei Nela Ganea, elevii clasei pregătitoare B din cadrul Școlii nr.11 din Bârlad au îmbrăcat în această săptămână ia românească, în semn de respect față de autenticitatea tradițiilor românești. Pe lângă acest lucru, micuții au desfășurat activități ce au avut ca temă simbolurile naționale. „Am propus părinților încă de la începutul anului să le achiziționeze copiilor câte o ie, în ideea ca aceasta să fie uniforma clasei noastre. Ce-i drept, nu o îmbrăcăm zilnic deoarece…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: