Home » Invatamant » Liceenii, de vorbă ofițerii SRI

Liceenii, de vorbă ofițerii SRI

Elevii Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad au avut șansa de a discuta cu doi ofițeri de informații, cu prilejul Zilelor liceului.

Ieri, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații (SRI) au susținut o sesiune de informare cu privire la particularitățile carierei de ofițer de informații elevilor din clasele a XI-a și a XII-a.

Liceenilor li s-au prezentat modalitățile în care tinerii cu rezultate bune la învățătură, caracter puternic și valori solide, pot deveni ofițeri ai SRI. De asemenea, adolescenții au putut afla informații despre cultura de securitate și despre noile provocări cu care se confruntă ofițerii în spațiul cibernetic.

La finalul întrevederii a existat și o sesiune de întrebări și răspunsuri în care ofițerii prezenți au răspuns, în conformitate cu cerințele unui astfel de serviciu, la întrebările și curiozitățile elevilor.

Această întâlnire, prilejuită cu ocazia zilelor liceului, este parte a unei cooperări cu Ministerul Educației Naționale și cu sprijinul Inspectoratul Județean Școlar Vaslui și face parte din seria de întâlniri „50 de minute sesiune cu și despre SRI” desfășurată la nivel național prin cele mai bune licee ale țării.

Sesiunile se adresează liceenilor și în egală măsură cadrelor didactice, formatorilor și consilierilor de carieră care sunt interesați de subiectele legate de cultura de securitate și despre particularitățile organizaționale ale SRI. (A.A.)

Elevii Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad au avut șansa de a discuta cu doi ofițeri de informații, cu prilejul Zilelor liceului. Ieri, Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, reprezentanți ai Serviciului Român de Informații (SRI) au susținut o sesiune de informare cu privire la particularitățile carierei de ofițer de informații elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Liceenilor li s-au prezentat modalitățile în care tinerii cu rezultate bune la învățătură, caracter puternic și valori solide, pot deveni ofițeri ai SRI. De asemenea, adolescenții au putut afla informații despre cultura de securitate și despre noile provocări cu care se confruntă ofițerii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Si elevii de la Liceul Eminescu si elevii de la Codreanu au avut ocazia sa se intalneasca cu ofiteri de la SRI…de ce nu se spune si lucrul acesta?

%d blogeri au apreciat: