Home » Sanatate » Medicii vor limitarea legală a fumătorilor

Medicii vor limitarea legală a fumătorilor

Medicii pneumologi din Bârlad susțin dorința lui Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie (SRP) de a-i proteja pe cei care nu fumează, dar care sunt totuși expuși unui risc de îmbolnăvire datorită fumatului pasiv.

„Orice măsură care vrea să limiteze fumatul este benefică deoarece astăzi este un minim necesar. Orice picătură într-un ocean este bună. Susțin aceste măsuri fiincă mă confrunt zilnic cu o patologie care ar putea fi evitată. Din păcate, ne-am confruntat în ultimii ani cu o serie de cazuri, în care femei nefumătoare s-au îmbolnăvit de cancer pulmonar datorită faptului că au stat în preajma soților fumători”, ne-a declarat dr. Corneliu Marian, șeful Secției de Pneumologie II din cadrul Spitalului Municipal „Elena Beldiman”, Bârlad.

Medicul bârlădean ne-a mai spus faptul că adoptarea unor modificări legislative ar aduce numeroase beneficii atât din punct de vedere medical cât și financiar.

Florin Mihălțan a anunțat într-o conferință de presă că medicii pneumologi din țară doresc schimbarea legislației privind fumatul. Acesta a menționat că la fumătorii pasivi se poate înregistra o creștere a riscului de boală cardiovasculară cu 35% și o dublare a acestuia de a face depresie.

„Vom încerca să forțăm legislația, este singura modalitate de a face ca fumătorul pasiv să fie realmente protejat. Ce presupune aceasta? Înseamnă că trebuie să scoatem din lege acel amendament cu 100 de metri pătrați iar în curtea școlii nu trebuie să mai existe magazine de comercializare a țigărilor ce sunt disimulate în alte tipuri de vânzări”, a declarat președintele SRP în cadrul conferinței de presă. Acest aspect pare să-i nemulțumească pe cei mai mulți dintre fumători dar și pe proprietarii de localuri. „Nu înțeleg ce vor să facă. Dacă vrem să fumăm, asta facem. Trăim sau nu într-o țară liberă?”, ne-a declarat un bârlădean. (Roxana CUCU)

Medicii pneumologi din Bârlad susțin dorința lui Florin Mihălțan, președintele Societății Române de Pneumologie (SRP) de a-i proteja pe cei care nu fumează, dar care sunt totuși expuși unui risc de îmbolnăvire datorită fumatului pasiv. „Orice măsură care vrea să limiteze fumatul este benefică deoarece astăzi este un minim necesar. Orice picătură într-un ocean este bună. Susțin aceste măsuri fiincă mă confrunt zilnic cu o patologie care ar putea fi evitată. Din păcate, ne-am confruntat în ultimii ani cu o serie de cazuri, în care femei nefumătoare s-au îmbolnăvit de cancer pulmonar datorită faptului că au stat în preajma soților…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: