Home » World » Protestele violente continuă în SUA: Peste 180 de manifestanți au fost arestați la Los Angeles

Protestele violente continuă în SUA: Peste 180 de manifestanți au fost arestați la Los Angeles

Peste 180 de persoane au fost arestate la Los Angeles în cursul unor manifestații care au avut loc în noaptea de marți spre miercuri împotriva deciziei unui mare juriu de a nu-l pune sub acuzare pe polițistul alb care a ucis un tânăr de culoare în august, la Ferguson.

Manifestația de la Los Angeles, la care au participat aproximativ 500 de persoane, a început cu un marș de mai mulți kilometri, din sudul celui mai mare oraș al Californiei (vest) până la sediul poliției locale (LAPD), în cartierul Downtown.

Miercuri, în cursul unei conferințe de presă, șeful poliției din Los Angeles, Charlie Beck, a declarat că 183 de persoane au fost arestate în cursul nopții, dintre care 167 pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. O persoană a fost arestată pentru un delict mai grav, după ce a aruncat cu o sticlă cu apă în direcția unui ofițer, rănit ușor la nivelul capului.

Mai mulți manifestanți au fost arestați pentru că au blocat traficul pe un drum, dar, în general, nu s-au înregistrat acte de violență și nici pagube la Los Angeles, spre deosebire de Oakland, în apropiere de San Francisco, unde au avut loc jafuri și ciocniri cu poliția.

„Manifestanții au vandalizat magazine, au provocat incendii, au aruncat cu pietre și sticle în direcția polițiștilor”, a anunțat pe Twitter poliția din Oakland, precizând că „mai multe rețineri au avut loc”.

Autoritățile prevăd noi manifestații pentru ziua de miercuri împotriva deciziei de luni seara a unui mare juriu din Missouri (centru) de a nu-l pune sub acuzare pe polițistul Darren Wilson, care l-a împușcat mortal pe Michael Brown, în vârstă de 18 ani, pe 9 august, la Ferguson.

La New York, zece persoane – opt bărbați și două femei – au fost arestate în timpul manifestațiilor de marți seara, a anunțat poliția.

Mii de persoane au manifestat marți seara la New York. Manifestanții s-au adunat în Union Square și Times Square, iar mai multe coloane au împânzit orașul, perturbând circulația, în special pe drumul expres Franklin D. Roosevelt, la est de Manhattan, dar și la Lincoln Tunnel, care asigură legătura între Manhattan și New Jersey.

Luni seara, două persoane fuseseră deja arestate în timpul primelor manifestații.

Sursa: mediafax.ro

Peste 180 de persoane au fost arestate la Los Angeles în cursul unor manifestații care au avut loc în noaptea de marți spre miercuri împotriva deciziei unui mare juriu de a nu-l pune sub acuzare pe polițistul alb care a ucis un tânăr de culoare în august, la Ferguson. Manifestația de la Los Angeles, la care au participat aproximativ 500 de persoane, a început cu un marș de mai mulți kilometri, din sudul celui mai mare oraș al Californiei (vest) până la sediul poliției locale (LAPD), în cartierul Downtown. Miercuri, în cursul unei conferințe de presă, șeful poliției din Los…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: