Home / Administratie / Vasluiul sub lupă – Cel Mare, Sfânt și Curat!

Vasluiul sub lupă – Cel Mare, Sfânt și Curat!

Pentru că i-a biruit pe otomani, i s-a spus cel Mare. Pentru că a învins în numele creștinătății (exact cum trăgeau odinioară plugarii întru depășirea planului de porumb boabe la hectar “pentru Stalin și pentru pace”), i s-a spus Sfânt. Pentru că marmura neagră de pe soclul statuii sale din centrul Vasluiului se albește după ploaie, ar fi trebuit să i se spună cel Murdar.

Dar întrucât această extensie nu ar da bine în numele unui domnitor, marele dregător Pavăl a dat ordin ca răzeșii să treacă la șters marmura de toată albeața, fără s-o zgârie, altminteri unde le va sta capul… Și uite-așa a ajuns Ștefan și Curat! (A.S.)

Pentru că i-a biruit pe otomani, i s-a spus cel Mare. Pentru că a învins în numele creștinătății (exact cum trăgeau odinioară plugarii întru depășirea planului de porumb boabe la hectar “pentru Stalin și pentru pace”), i s-a spus Sfânt. Pentru că marmura neagră de pe soclul statuii sale din centrul Vasluiului se albește după ploaie, ar fi trebuit să i se spună cel Murdar. Dar întrucât această extensie nu ar da bine în numele unui domnitor, marele dregător Pavăl a dat ordin ca răzeșii să treacă la șters marmura de toată albeața, fără s-o zgârie, altminteri unde le va…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

x

Check Also

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

Suntem pe ”cai mari”: județul Vaslui a devenit cel mai mare importator de gunoaie din Moldova

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

%d blogeri au apreciat: