Home » Politic » Asemănarea între indieni și deputatul-vedetă

Asemănarea între indieni și deputatul-vedetă

Deputatul de Bârlad Tudor Ciuhodaru, recunoscut pentru eterna poftă neostoită de apariție media, își asumă eliminarea statutului de zonă de siguranță publică al comunei Pungești. E drept că printre cele 108 inițiative legislative pe care le-a punctat în actalul mandat se află și un proiect de interzicere a explotării resurselor prin fracturare hidraulică, însă în mod sigur nu acesta a fost motivul pentru care au fost ridicate restricțiile impuse populației. “Reușita” deputatului Ciuhodaru este aidoma ritualului de chemare a ploii practicat de indieni: invocându-i spiritul, dansau neobosiți până începeau să cadă stropii.

Alex SAVA

Într-un comunicat de presă remis ieri-dimineață, deputatul de Bârlad Tudor Ciuhodaru semnala reușita eliminării restricțiilor impuse populației în perimetrul Pungești, unde Chevron a aplasat prima sondă de explorare.

“Am reușit. Pungestiul nu mai are statutul de zonă specială de siguranță publică. Au încetat toate restricțiile din zona specială de siguranță publică din Pungești înființată la dispoziția guvernului Ponta. Mai precis, după protestele 7 decembrie 2013 împotriva extragerii gazelor de șist de către Chevron, Jandarmeria și Poliția au primit ordinul de a constitui filtre pe drumul județean Vaslui-Gârceni, pe raza localităților Siliștea și Pungești și de a legitima orice persoană care trecea, iar jandarmii aduși în zonă nu au permis luni de zile oprirea mașinilor sau a persoanelor în dreptul perimetrului deținut de compania Chevron”, explică Ciuhodaru în comunicatul menționat.

Punctând decizia poliției de a elimina statutul de zonă specială al comunei Pungești ca pe o reușită proprie, Ciuhodaru nu face decât să demonstreze din nou că are un apetit nemăsurabil pentru aparițiile media. În plus, decizia unilaterală și firească a poliției a reprezentat pentru el încă un prilej de critică la adresa Guvernului Ponta, de care s-a lepădat întru totul săptămâna trecută, împreună cu întregul grup parlamentar al PP-DD.

“Am cerut în repetate rânduri ca guvernul Ponta sa ridice acest statut de maxima siguranța și domnului Ponta să vină la Pungești pentru a le explica oamenilor schimbarea de atitudine în privința gazelor de sist. În timp ce companiile straine obtin tot ce vor împotriva vointei vasluienilor, legea mea ce prevede interzicerea fracturarii hidraulice în valorificarea gazelor de șist e blocata de aproape un an în Camera Deputaților”, mai spune Ciuhodaru în comunicatul menționat.

Proiectul la care face referire există, într-adevăr, între cele 108 inițiative legislative pe care le-a avut în actualul mandat (din care doar una a fost aprobată), însă nu este nici pe departe motivul care a stat la baza ridicării statutului de zonă de siguranță publică.

Apetența deputatului-vedetă pentru aparițiile media este arhicunoscută. Înainte de episodul asumării nejustificate a eliminării restricțiilor de la Pungești, Tudor Ciuhodaru a încercat să puncteze mediatic la un eveniment organizat la Iași, în semn de solidaritate față de persoanele din diaspora care nu au putut să-și exercite dreptul de vot în primul tur. Rezultatul a fost, însă, taman pe dos: organizatorul evenimentului l-a învederat asupra faptului că nu a fost invitat la acțiune și că prezența sa irită. Tot ce a putut să spună Ciuhodaru a fost “Am înțeles, stau aici în spate”. Probabil că, în cazul în care organizatorul nu i-ar fi obturat încercarea de discurs, după al doilea tur deputatul ar fi elaborat un comunicat de presă pe aceleași criterii ca și cel de ieri: “Am reușit!”

Deputatul de Bârlad Tudor Ciuhodaru, recunoscut pentru eterna poftă neostoită de apariție media, își asumă eliminarea statutului de zonă de siguranță publică al comunei Pungești. E drept că printre cele 108 inițiative legislative pe care le-a punctat în actalul mandat se află și un proiect de interzicere a explotării resurselor prin fracturare hidraulică, însă în mod sigur nu acesta a fost motivul pentru care au fost ridicate restricțiile impuse populației. “Reușita” deputatului Ciuhodaru este aidoma ritualului de chemare a ploii practicat de indieni: invocându-i spiritul, dansau neobosiți până începeau să cadă stropii. Alex SAVA Într-un comunicat de presă remis ieri-dimineață,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Dar un articol despre deputatul vedeta de la Barlad, care era mare luptator impotriva gazelor de sist, cand o sa publicati?

%d blogeri au apreciat: