Home » Sport » Elevi din Iana și Bârlad reprezentă Moldova la oină.

Elevi din Iana și Bârlad reprezentă Moldova la oină.

Șapte elevi din Iana și trei din Bârlad vor face deplasarea la Sibiu în vederea susținerii turneului final din cadrul programului „Pierre de Coubertin”

Școala Gimnazială nr. 1 Iana și Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad vor face front comun la turneul final de oină în sală, din 28-30 noiembrie, de la Sibiu, din cadrul proiectului „Și tu poți fi campion la oină!” Astfel, pentru această competiție, profesorii Ovidiu Mangu și Gigi Popa de la cele două școli au selectat 10 elevi: Radu Angheluță, Cosmin Blioju, Alin Olaru, Rareș Olaru, Ștefan Olaru, Andrei Pifaroc, Robert Pricop, Andrei Rusu, George Tăbăcaru și Alexandru Toma. Copiii vor fi însoțiți și de Sergiu Frangulea, antrenor al echipei SC Cronos Bârlad și responsabil pe Moldova în cadrul programului „Pierre de Coubertin” – „Și tu poți fi campion la oină!”.

„Ne dorim cel puțin o clasare pe podium. Avem o echipă bună, fapt ce ne dă speranțe la o evoluție pe măsură, cu toate nu ne cunoaștem prea bine adversarele”, ne-a declarat Ovidiu Mangu, profesor de educație fizică la Școala Gimnazială nr. 1 Iana.

La turneu vor fi șase echipe, fiecare reprezentând o zonă a țării. Meciurile din Sibiu sunt ultimele desfășurate în cadrul proiectului de inițiere și dezvoltare a oinei românești „Și tu poți fi campion la oină!”, sperându-se ca acest turneu să aducă față-n față viitorii sportivi continuatori ai tradiției oinei românești.

Totodată, se va desfășura un turneu final feminin, la care vor lua parte tot șase echipe reprezentive a fiecărei regiuni ale țării. Ele vor participa în urma proiectului dedicat lor „Fetele promovează identitatea națională prin oină!” (A.A.)

Șapte elevi din Iana și trei din Bârlad vor face deplasarea la Sibiu în vederea susținerii turneului final din cadrul programului „Pierre de Coubertin” Școala Gimnazială nr. 1 Iana și Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad vor face front comun la turneul final de oină în sală, din 28-30 noiembrie, de la Sibiu, din cadrul proiectului „Și tu poți fi campion la oină!” Astfel, pentru această competiție, profesorii Ovidiu Mangu și Gigi Popa de la cele două școli au selectat 10 elevi: Radu Angheluță, Cosmin Blioju, Alin Olaru, Rareș Olaru, Ștefan Olaru, Andrei Pifaroc, Robert Pricop, Andrei Rusu, George Tăbăcaru și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: