Home » Social » Violența în familie ia amploare

Violența în familie ia amploare

Un număr de 27 de femei din Vaslui, victime ale violenței intrafamiliale și 35 de copii, victime indirecte ale aceleași forme de abuz fizic, au fost preluați în acest an în centre de ocrotire ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde au beneficiat de găzduire și consiliere.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat în acest an, în regim de urgență, un număr de 62 de persoane, femei și copii, care au fost victime ale violenței în familie, pentru acordarea de găzduire și consiliere de specialitate.

Cele 27 de femei au fost victime directe ale agresiunilor soților, iar cei 35 de copii au fost victime indirecte. Conform statisticilor, a crescut numărul victimeleor violenței în familie față de aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează că fenomenul violenței în familie, în județul Vaslui ia mai multă amploare de la an la an. De asemenea, față de anul trecut, conform reprezentanților IPJ Vaslui și numărul infracțiunilor privind violența în familie a crescut. Anul acesta, nu mai puțin de 671 de astfel de infracțiuni au avut loc în județ, în două cazuri ajungându-se de la bătăie la omor.

Tot în primele 11 luni, DGASPC Vaslui a evaluat și 38 de copii victime ale abuzului fizic manifestat de părinți. „Din cei 38 de copii victime ale abuzului fizic, 28 au rămas în familia naturală, prin includerea într-un program de monitorizare. În schimb, pentru zece dintre aceștia s-a impus separarea de familie și instituirea unei măsuri speciale de protecție specială”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Bilanțul victimelor violenței intrafamiliale a fost făcut de reprezentanții DGASPC Vaslui pe 25 noiembrie, când este marcată „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”. (Roxana NĂSTASĂ)

Un număr de 27 de femei din Vaslui, victime ale violenței intrafamiliale și 35 de copii, victime indirecte ale aceleași forme de abuz fizic, au fost preluați în acest an în centre de ocrotire ale Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde au beneficiat de găzduire și consiliere. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a preluat în acest an, în regim de urgență, un număr de 62 de persoane, femei și copii, care au fost victime ale violenței în familie, pentru acordarea de găzduire și consiliere de specialitate. Cele 27 de femei au fost victime…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: