Home / Invatamant / „Legenda lui Narcis și Echo”, evocată la liceul pedagogic

„Legenda lui Narcis și Echo”, evocată la liceul pedagogic

Cu textul în limba engleză, piesa de teatru inspirată din mitologia greacă „Legenda lui Narcis și Echo”, a fost una dintre atracțiile zilelor Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

Piesa pusă în scenă de Mihaela Iacob, profesoară de limba engleză, reia tema iubirii exagerate față de sine – narcisismul și evoca dragostea de sine a lui Narcis în ciuda iubirii purtate de nimfa Echo pentru acesta.

Elevele care au pus umărul la crearea acestei variante a legendei au fost – povestitorul: Cătălina Micu; Narcis: Crostina Luca; Echo: Larissa Saranfir; Juno: Alisa Vasilache; Dalila: Silvia Buzoi; Nimfă: Bianca Maxim.

„Activitatea a fost una extrem de placută, iar elevii au avut ocazia sa-și pună în valoare atât competențele lingvistice într-o limba de circulație internaționala, cât și înclinațiile personale ale fiecaruia dintre ei pentru expresia artistică”, ne-a declarat Mihaela Iacob.

Aceasta mai menționează că cea mai apreciată interpretare a fost cea a Larissei Saranfir, care a jucat rolul nimfei Echo, personajul negativ din piesă. Totodată, ea a ținut să mulțumeacă elevilor-actori pentru seriozitatea și implicarea de care au dat dovadă și pentru contribuția la reușita activității.

Piesa a avut două reprezentări – luni și joi – în Sala de Activități Educative a liceului, decorul, costumația și coloana sonară fiind asigurată din fonduri proprii. (A.A.)

Cu textul în limba engleză, piesa de teatru inspirată din mitologia greacă „Legenda lui Narcis și Echo”, a fost una dintre atracțiile zilelor Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Piesa pusă în scenă de Mihaela Iacob, profesoară de limba engleză, reia tema iubirii exagerate față de sine – narcisismul și evoca dragostea de sine a lui Narcis în ciuda iubirii purtate de nimfa Echo pentru acesta. Elevele care au pus umărul la crearea acestei variante a legendei au fost – povestitorul: Cătălina Micu; Narcis: Crostina Luca; Echo: Larissa Saranfir; Juno: Alisa Vasilache; Dalila: Silvia Buzoi; Nimfă: Bianca Maxim. [gallery link="file" columns="5"…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

35 de elevi din Bârlad s-au calificat la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Doi au obținut nota 10!

de Mihaela NICULESCU Rezultate foarte bune, obținute de elevii ...

Un nou club ”Credo Impact”, inaugurat pe Valea Prutului pentru 30 de copii și adolescenți din Pogănești și Chersăcosu

Un nou club ”Credo Impact”, destinat copiilor și adolescenților, ...

Cel mai mare punctaj, la olimpiada de limbă și literatură română, a fost obținut de o elevă din Gârceni

Etapa locală a olimpiadei de limba și literatura română ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: