Home » Invatamant » Un regal al Societății de Geografie

Un regal al Societății de Geografie

Duminică, în foaierul Teatrului „Victor Ion Popa” a avut loc un regal al Societății de Geografie Filiala Vaslui. S-au împlinit 50 de ani de la înființarea acestei societăți profesionale, iar invitații prezenți la acest semicentenar au fost nume sonore ale mediului universitar. La activitate au participat aproape toți profesorii de geografie din județul Vaslui.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de prof. dr. Mihai Ielenicz și prof. dr. doc. H.C. Grigorea Posea, președintele Societății Române de Geografie, respectiv președintele de onoare al acesteia.

A urmat prezentarea Monografiei Societății de Geografie Filiala Vaslui, primul volum de acest gen realizat de prof. Vasile Cârcotă, președinte de onoare al Societății de Geografie – Filiala Vaslui, președintele executiv al Societății – prof. Viorel Râmboi și de secretarul Societății – prof. Georgel Bradu.

Au fost acordate diplome de excelență „Carol I” Societății de Geografie Filiala Vaslui, dar și profesorului Vasile Cârcotă, profesoarei Gabriela Plăcintă – inspector școlar general, profesorului Viorel Râmboi, profesorului Georgel Bradu și lui Eduard Andriescu, inspector școlar de specialitate.

A fost un regal al Societății de Geografie. Comunicările au fost de excepție și aș menționa în primul rând pe cea a conf. univ. dr. Marcel Mândrescu, din Suceava, care s-a prezentat cu lucrarea <O retrospectivă privind schimbările climatice din România>”, a declarat inspectorul-șef Gabriela Plăcintă.

Sesiunea de comunicări și referate științifice a cuprins și lucrările „Regionarea administrativ-teritorială a României”, a prof. dr. doc. H.C. Grigore Posea, „O perspectivă urbanistică asupra spațiului locuibil moldav. Între deziderat politic și realitate teritorială”, a prof. dr. Adrian Covăsneanu din Iași, „Reconstituirea suprafețelor împădurite din Podișul Moldovei, folosind hărți vechi și caracteristicile învelișului de sol” a lectorului univ. dr. Iuliu Stângă din Iași, sau „Decebal – sfinxul din Munții Tazlăului” a prof. dr. Pavel șova.

Au mai prezentat comunicări lect. univ. dr. Vasile Budui din Suceava și prof. Costin Clit din Huși, dar și prof. dr. Mihai Lelenicz. (Mihaela NICULESCU)

Duminică, în foaierul Teatrului „Victor Ion Popa” a avut loc un regal al Societății de Geografie Filiala Vaslui. S-au împlinit 50 de ani de la înființarea acestei societăți profesionale, iar invitații prezenți la acest semicentenar au fost nume sonore ale mediului universitar. La activitate au participat aproape toți profesorii de geografie din județul Vaslui. Deschiderea evenimentului a fost făcută de prof. dr. Mihai Ielenicz și prof. dr. doc. H.C. Grigorea Posea, președintele Societății Române de Geografie, respectiv președintele de onoare al acesteia. A urmat prezentarea Monografiei Societății de Geografie Filiala Vaslui, primul volum de acest gen realizat de prof. Vasile&hellip;

Review Overview

User Rating: 4.5 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: