Home » Sanatate » Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA

Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA

Pe 1 decembrie, în fiecare an, se celebrează Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Ieri, cu ocazia acestei zile, la nivel mondial s-a desfășurat o campanie de luptă împotriva HIV/SIDA, mesajul acesteia fiind „Ținta zero: Zero infecții cu HIV. Zero discriminări. Zero decese prin SIDA”.

Obiectivele campaniei sunt creșterea numărului de persoane informate și educate în legătură cu această maladie, creșterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV și creșterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relație cu HIV/SIDA.

Astfel, pentru îndeplinirea obiectivelor, au fost realizate diferite activități precum întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei, distribuirea de materiale IEC privind HIV/SIDA, discuții interactive în unități de învățământ gimnazial și liceal și informarea populației țintă cu privire la HIV/SIDA.

Conform datelor statistice oferite de DSP Vaslui, în județ, în primele nouă luni ale anului 2014 s-au înregistrat trei cazuri noi de persoane infestate cu HIV, în total fiind 67 de persoane seropozitive, iar în ceea ce privește SIDA, 70 de cazuri sunt în evidență, înregistrându-se și patru decese din cauza acestei maladii.

Până în anul 2013, SIDA a ucis peste 36 de milioane de oameni din întreaga lume (1981-2012), devenind una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică din istorie. (Roxana NĂSTASĂ)

Pe 1 decembrie, în fiecare an, se celebrează Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Ieri, cu ocazia acestei zile, la nivel mondial s-a desfășurat o campanie de luptă împotriva HIV/SIDA, mesajul acesteia fiind „Ținta zero: Zero infecții cu HIV. Zero discriminări. Zero decese prin SIDA”. Obiectivele campaniei sunt creșterea numărului de persoane informate și educate în legătură cu această maladie, creșterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV și creșterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relație cu HIV/SIDA. Astfel, pentru îndeplinirea obiectivelor, au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile