Home » Administratie » Conferință culturală la Primăria Vaslui

Conferință culturală la Primăria Vaslui

Ieri, la ora 14, în Sala Mare a Primăriei Vaslui a avut loc o conferință dedicată Zilei Naționale a României, organizată de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Tema conferinței a fost „Unirea de la 1918 – concept, interpretare, viziune”, invitații acțiunii fiind specialiști din cadrul corpului profesoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anume, prof. univ. dr. Anton Adămuț, cu tema „Parabola fiului risipitor, o reprezentare filosofică a actului unionist”, prof. univ. dr. Ștefan Cojocaru cu tema „Paradigmele spiritului românesc, de la sărăcie la prosperitate” și prof. univ. dr. Constantin Dram cu tema „Sadoveanu și unirea prin literatură”. Lor li s-au alăturat la eveniment elevi, profesori și personalități din cultura locală.

Această inițiativă nu se oprește aici, directorul Bibliotecii Județene, Gelu Voicu Bichineț, declarând că astfel de conferințe, cu teme dintre cele mai diverse, vor fi organizate pe parcursul unui an întreg.

„Am găsit o înțelegere totală la Primăria Vaslui în a organiza un astfel de eveniment. Un act cultural nu însemnă numai joc și cântec, coroane sau fasole cu ciolan” a spus acesta.

De fasole cu ciolan s-a legat și viceprimarul municipiului Vaslui, Sorin Radu.

„Ieri, la Vaslui a fost doar joc și depuneri de coroane și am înlocuit fasolea cu ciolan cu o porție consistentă de cultură. Noi milităm pentru o activitate culturală bogată și sunt convins că, prin organizarea acestui eveniment, facem un lucru deosebit” a spus acesta. (Roxana NĂSTASĂ)

Ieri, la ora 14, în Sala Mare a Primăriei Vaslui a avut loc o conferință dedicată Zilei Naționale a României, organizată de Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Tema conferinței a fost „Unirea de la 1918 – concept, interpretare, viziune”, invitații acțiunii fiind specialiști din cadrul corpului profesoral al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anume, prof. univ. dr. Anton Adămuț, cu tema „Parabola fiului risipitor, o reprezentare filosofică a actului unionist”, prof. univ. dr. Ștefan Cojocaru cu tema „Paradigmele spiritului românesc, de la sărăcie la prosperitate” și prof. univ. dr. Constantin Dram cu tema „Sadoveanu și unirea prin literatură”.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: