Home / Invatamant / Protest spontan la ISJ Vaslui

Protest spontan la ISJ Vaslui

Peste o sută de profesori vasluieni au protestat, ieri după-amiază, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), nemulțumiți că nu au primit ultima tranșă din drepturile salariale câștigate în instanță. Șefa ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă, dă asigurări că problema se va rezolva astăzi, prin alocarea sumei restante de către Guvern, printr-o ordonanță de urgență.

Alex SAVA

Ieri după-amiază, peste 100 de cadre didactice au prostat în fața ISJ Vaslui, timp de aproximativ o oră, nemulțumite că nu au primit ultima tranșă din drepturile salariale câștigate în instanță. Potrivit reprezentanților Filialei Vaslui a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, drepturile salariale neachitate sunt în cuantum de 4,2 milioane de lei.

„În acest moment, Ministerul Educației nu are nicio scuză pentru neplata acestor drepturi, mai ales în condițiile în care există un excedent bugetar. Dacă nu vom primi ceea ce ni se cuvine, săptămâna viitoare ne întâlnim în stradă”, a spus președintele Filialei Vaslui a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Sorin Țiplea.

Conducerea ISJ Vaslui susține că există trei solicitări înaintate Ministerului Educației pentru plata drepturilor salariale tăiate de Guvernul Boc și recâștigate în instanță.

„Cadrele didactice au început să se impacienteze după ce, săptămâna trecută, printr-o ordonanță de guvern, s-au alocat bani pentru plata acestor drepturi în alte județe, însă unde procentul alocat până atunci era mult mai mic. La Vaslui, plățile pe anul 2014 pentru drepturile câștigate în instanță s-au făcut în procent de 85 la sută. Noi am înaintat adrese la minister în lunile iulie, septembrie și noiembrie și sperăm ca, în ședința de Guvern de mâine, va fi adoptată o nouă ordonanță în care să fie prins și județul Vaslui. Oricum, nu cred că era cazul de astfel de manifestări, cel puțin deocamdată”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă, pentru mediafax.

Protestul spontan al cadrelor didactice s-a încheiat după aproximativ o oră, în urma discuțiilor cu conducerea ISJ Vaslui.

Peste o sută de profesori vasluieni au protestat, ieri după-amiază, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), nemulțumiți că nu au primit ultima tranșă din drepturile salariale câștigate în instanță. Șefa ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă, dă asigurări că problema se va rezolva astăzi, prin alocarea sumei restante de către Guvern, printr-o ordonanță de urgență. Alex SAVA Ieri după-amiază, peste 100 de cadre didactice au prostat în fața ISJ Vaslui, timp de aproximativ o oră, nemulțumite că nu au primit ultima tranșă din drepturile salariale câștigate în instanță. Potrivit reprezentanților Filialei Vaslui a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, drepturile salariale neachitate sunt…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Arthur, roboțelul codrenist care s-a remarcat la „BRD First Tech Challenge România”

de Mihaela NICULESCU   Evoluție ...

Cei doi copii ai femeii din Măscurei care și-ar fi bătut fiica vitregă vor rămâne în familie

Cei doi copii, de doi ...

Incendiu la grădinița din Pribești. Copiii au fost mutați în școala din localitate

Clădirea grădinițel din localitatea Pribești ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: