Home » Sanatate » Zile libere, urgențe multe

Zile libere, urgențe multe

În perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie, medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au consultat 400 de persoane, dar numai 280 au reprezentat urgențe și au necesitat internare.

În noaptea de 28 noiembrie, la CPU a fost adus un bărbat de 19 ani din Bârlad care prezenta leziuni grave: fractură deschisă de gambă, fractură de claviculă și de apofiză spinoasă, precum și un traumatism cranio-cerebral, în urma unui accident de circulație. Tânărul este internat la Secția Ortopedie.

Tot în noaptea de 28 noiembrie, la ora 22.30, medicii au acordat asistență medicală de urgență unei femei de 39 de ani din Murgeni, care ingerase un pumn de pastile, în încercarea de a-și curma zilele. Femeia este la primul episod de acest fel și, conform protocolului, a fost internată la Psihiatrie.

Ziua de 30 noiembrie nu a fost lipsită de evenimente pentru medicii de la CPU. șapte victime ale unor agresiuni fizice, majoritatea pe fondul consumului de alcool, au fost înregistrate la Urgențe. Din fericire, leziunile nu au pus viața în pericol niciunei persoane agresate. Un singur caz a necesitat internare, cel al unui bărbat de 56 de ani din comuna Alexandru Vlahuță. Acesta prezenta la internare un traumatism cranio-cerebral (o plagă contuză occipitală și comoție cerebrală). Bărbatul a fost internat la Chirurgie.

Noaptea de 30 noiembrie a fost una cumplită pentru o familie din Murgeni, ale cărei fetițe au inhalat fum și au necesitat asistență medicală de urgență. Fetița de 8 ani și sora ei de 13 ani acuzau amețeli și dureri de cap după ce s-au intoxicat cu fum în timpul somnului. Ele au fost aduse la ora 1 la CPU iar acum sunt în afara oricărui pericol.

Pe lângă aceste cazuri, s-au întâmplat și evenimente plăcute. Astfel, de Ziua Națională, pe 1 Decembrie, la ora 4.30 s-a născut un băiețel. Mama sa este din mediul rural și se poate mândri că micuțul este singurul bebeluș născut la Maternitatea din Bârlad de Ziua României. (Mihaela NICULESCU)

În perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie, medicii de la Compartimentul de Primire a Urgențelor (CPU) din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad au consultat 400 de persoane, dar numai 280 au reprezentat urgențe și au necesitat internare. În noaptea de 28 noiembrie, la CPU a fost adus un bărbat de 19 ani din Bârlad care prezenta leziuni grave: fractură deschisă de gambă, fractură de claviculă și de apofiză spinoasă, precum și un traumatism cranio-cerebral, în urma unui accident de circulație. Tânărul este internat la Secția Ortopedie. Tot în noaptea de 28 noiembrie, la ora 22.30, medicii au acordat asistență…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: