Google+
Home » Justitie » Campanie împotriva delicvenței juvenile

Campanie împotriva delicvenței juvenile

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară în această perioadă campania de prevenire a delicvenței juvenile „Copilărie fără delicvență”, campanie ce face parte dintr-un proiect derulat la nivel național.

Proiectul „Copilărie fără delicvență” a fost inițiat în urma identificării nevoii de a intensifica activitățile de prevenire a criminalității în rândul minorilor care nu au împlinit vârsta răspunderii penale, respectiv 14 ani. Atât datele statistice, cât și constatările din teren ale polițiștilor și asistenților sociali au condus la concluzia că acești minori reprezintă un grup vulnerabil din punct de vedere infracțional. În acest context, proiectul și-a propus creșterea eficienței programelor de prevenire a delincvenței juvenile la minorii cu vârsta sub 14 ani.

Scopul campaniei este creșterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, părinților și cadrelor didactice, cu privire la prevenirea delicvenței juvenile și are ca grupuri țintă trei categorii de persoane: elevi de gimnaziu din clasele V-VII, părinți și aparținători legali și cadre didactice.

La nivelul județului Vaslui, campania se desfășoară la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Vaslui și constă în întâlniri cu cele trei categorii de persoane, concursuri adresate elevilor, dar și formarea unui „Consiliului de prevenire a delincvenței”. Consiliul va fi alcătuit din 10 elevi de la unitatea școlară, care să se implice și în activitățile campaniei și în transmiterea mesajelor campaniei, colegilor lor. Campania se derulează până în luna martie 2015.

Potrivit reprezentanților Direcției Generale de Asistență Șocială și Protecția Copilului Vaslui s-a înmulțit simțitor numărul copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani care comit fapte penale.

Dacă la sfârșitul anului trecut s-au înregistrat în total 73 de cazuri de delicvență juvenilă, anul acesta, doar în prima jumătate a anului au fost deja înregistrate 40 de cazuri. Lucru foarte îngrijorător, pentru că dincolo de cifrele statisticilor, se află adevărate drame sociale care își au rădăcinile în familiile celor care comit faptele.

Cele mai multe cazuri sunt de furt, 32 din totalul de 40 până în prima jumătate a anului, furturile fiind de cele mai multe ori minore și determinate de lipsa posibilităților materiale a părinților de a le oferi copiilor anumite lucruri pe care și le doresc. (Roxana NĂSTASĂ)

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui desfășoară în această perioadă campania de prevenire a delicvenței juvenile „Copilărie fără delicvență”, campanie ce face parte dintr-un proiect derulat la nivel național. Proiectul „Copilărie fără delicvență” a fost inițiat în urma identificării nevoii de a intensifica activitățile de prevenire a criminalității în rândul minorilor care nu au împlinit vârsta răspunderii penale, respectiv 14 ani. Atât datele statistice, cât și constatările din teren ale polițiștilor și asistenților sociali au condus la concluzia că acești minori reprezintă un grup vulnerabil din punct de vedere infracțional. În acest context, proiectul și-a propus creșterea eficienței programelor de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: