Home / Administratie / În Huși, gospodăriile neelectrificate care au autorizație de construcție vor avea curent electric

În Huși, gospodăriile neelectrificate care au autorizație de construcție vor avea curent electric

În municipiul Huși s-a dat startul unor lucrări ce vizează electrificarea unui cartier de locuințe destinat tinerilor. Potrivit datelor transmise inițial de Instituția Prefectului Vaslui, în municipiul Huși ar fi existat 589 de locuințe neelectrificate, însă Ioan Cipilan, primarul muncipiului, susține că doar 11 locuințe pentru care proprietarii dispun de toate documentele privind autorizarea nu au fost racordate la rețeaua electrică până în prezent.

Despre restul de locuințe, primarul a spus că ori nu sunt autorizate, ori sunt în faze diferite de construcție, iar proprietarii nu locuiesc încă în ele. Acum zece zile, Primăria Huși a reușit împreună cu furnizorul de electricitate să pună în practică un proiect ce vizează extinderea rețelei, iar în maxim douăzeci de zile, proprietarii vor putea să-și petreacă serile la lumina becurilor.

Din datele furnizate de Instituția Prefectului Vaslui, în raza de competență a primăriilor din județ se află 2.975 de locuințe care nu sunt racordate la sistemul electric. Din acestea, 725 nu sunt autorizate. Sunt 50 de imobile fără curent electric în Vaslui,108 în Bârlad, 42 în Negrești și 20 în Murgeni. De asemenea, în mediul rural, comuna Băcești este campioană la locuințe neelectrificate: 121, în Dumești 120, în Voinești 98. La Văleni, numărul de case fără racord la curent este de 85. Menționăm că aceste imobile nu sunt toate locuite. În statisticile autorităților privind locuințele neelectrificate au fost trecute la un loc atât gospodriile locuite (dar fără autorizațiile necesare racordării lor la rețea), cât și cele nefinalizate, aflate în construcție. (Bogdan RUSU)

În municipiul Huși s-a dat startul unor lucrări ce vizează electrificarea unui cartier de locuințe destinat tinerilor. Potrivit datelor transmise inițial de Instituția Prefectului Vaslui, în municipiul Huși ar fi existat 589 de locuințe neelectrificate, însă Ioan Cipilan, primarul muncipiului, susține că doar 11 locuințe pentru care proprietarii dispun de toate documentele privind autorizarea nu au fost racordate la rețeaua electrică până în prezent. Despre restul de locuințe, primarul a spus că ori nu sunt autorizate, ori sunt în faze diferite de construcție, iar proprietarii nu locuiesc încă în ele. Acum zece zile, Primăria Huși a reușit împreună cu furnizorul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

De ce preia Urbana toate deșeurile reciclabile cu aceeași mașină?

Ciudățenii ale reciclării, la Bârlad! Locuitorii municipiului Bârlad sunt ...

Proiect european de 5,5 milioane de lei, implementat de Primăria Huși la spitalul din localitate

Un proiect de 5,5 milioane de lei va fi ...

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: