Google+
Home » Justitie » La pușcărie din devotament față de soție

La pușcărie din devotament față de soție

Un vasluian riscă ani grei de închisoare pentru dare de mită, după ce a încercat să determine un polițist să “uite”, în schimbul a 500 de lei, că soția sa a condus fără permis pentru a mai exersa în vederea susținerii examenului auto.

Alexandru CROITORU

Doi soți cu domiciliul temporar în comuna Banca au ajuns în fața magistraților pentru o faptă cel puțin bizară. Într-o seară, cei doi s-au gândit să iasă cu mașina proprietate personală la o plimbare, pe un drum comunal. Doamna, care urma cursurile școlii de șoferi categoria B, s-a urcat la volan pentru a mai exersa, supravegheată de soț, tainele șofatului. Din păcate, lecțiile s-au terminat foarte repede, pentru că cei doi au dat nas în nas cu polițiștii care supravegheau traficul rutier.

Femeia a oprit mașina la 30-40 de metri de locul unde se afla echipajul de poliție. Polițistul a mers la mașina respectivă și, în urma verificărilor, a constatat că femeia nu posedă permis și că doar “exersează” șofatul în speranța că va reuși să treacă cu brio examenul auto. Cel aflat pe scaunul din dreapta s-a recomandat polițistului ca fiind soțul femeii aflate la volan, dar nici el nu posedă permis auto. În consecință, polițistul i-a spus femeii că va fi cercetată penal pentru conducere fără permis pe drumurile publice. La auzul acesei vești, soțul, Cristian Blejniuc, s-a apropiat de autoturismul aflat în misiune șI i-a solicitat polițistului să coboare pentru a purta amândoi o discuție, în afara habitaclului. Dându-și seama de ce fel de discuție va fi vorba, acesta și-a pornit înregistrarea audio de pe telefon și a susprins momentul în care Blejneac i-a propus polițistului să se întâlnească mai târziu undeva în localitate și să primească de la el o sumă de bani, pentru a “uita” tot ce a văzut.

Cei doi s-au întâlnit câteva orce mai târziu și Blejneac i-a oferit polițistului suma de 500 de lei. Din păcate pentru acesta, ofițerul de poliție anunțase procurorii anticorupție. Astfel, Blejneac a ajuns în fața judecătorilor Tribunalului Vaslui acuzat de dare de mită, faptă pentru care riscă ani grei de închisoare.

Comments

comments

Un vasluian riscă ani grei de închisoare pentru dare de mită, după ce a încercat să determine un polițist să “uite”, în schimbul a 500 de lei, că soția sa a condus fără permis pentru a mai exersa în vederea susținerii examenului auto. Alexandru CROITORU Doi soți cu domiciliul temporar în comuna Banca au ajuns în fața magistraților pentru o faptă cel puțin bizară. Într-o seară, cei doi s-au gândit să iasă cu mașina proprietate personală la o plimbare, pe un drum comunal. Doamna, care urma cursurile școlii de șoferi categoria B, s-a urcat la volan pentru a mai exersa,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: