Google+
Home » Invatamant » Manualele la Vaslui, două paie la trei măgari

Manualele la Vaslui, două paie la trei măgari

O parte din manualele școlare ale elevilor din clasele întâi și a doua au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, însă din cauză că sunt prea puține, reprezentanții inspectoratului nu știu cum să le împartă.

„Până acum avem doar 30% din manuale, de la două edituri. Vrem să avem măcar jumătate din manuale, pentru ca directorii de școli din județ să nu facă prea multe drumuri la Vaslui, așa că amânăm distribuirea până când vom fi în posesia măcare a 50% din necesar”, ne-a declarat Gabriela Plăcintă, inspector școlar general al ISJ Vaslui.

Primele școli care vor primi noile manuale vor fi cele din Vaslui, urmând ca restul să fie distribuite în școlile din județ până la vacanța de iarnă.

Până atunci, elevii vor continua să lucreze pe fișe sau, unde este posibil, prin intermediul variantelor digitale ale manualelor școlare, care au apărut de mai bine de o lună.

Chiar dacă manualele tipărite vor ajunge pe bănci, vor continua să existe probleme în ceea ce privește suportul electronic. Fiecare manual are câte un CD, pentru a-i ajuta pe copii să rezolve tema într-o manieră mult mai plăcută. Tocmai de aceea, inspectoratul și-a propus să facă cercetări privind impactul variantelor digitale ale manualelor în rândul copiilor.

Pentru ca manualul digital să poată fi accesat, ar trebui ca fiecare copil să aibă acasă un calculator, ceea ce pentru cei mai mulți copii din județ este doar un vis frumos, având în vedere sărăcia lucie existentă în mediul rural. De aceea elevii ar putea să lucreze în cea mai mare parte tot după metodele vechi. (A.A.)

Comments

comments

O parte din manualele școlare ale elevilor din clasele întâi și a doua au ajuns la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, însă din cauză că sunt prea puține, reprezentanții inspectoratului nu știu cum să le împartă. „Până acum avem doar 30% din manuale, de la două edituri. Vrem să avem măcar jumătate din manuale, pentru ca directorii de școli din județ să nu facă prea multe drumuri la Vaslui, așa că amânăm distribuirea până când vom fi în posesia măcare a 50% din necesar”, ne-a declarat Gabriela Plăcintă, inspector școlar general al ISJ Vaslui. Primele școli care vor primi noile…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: