Google+
Home » Social » Planetariul bârlădean, la ceas aniversar

Planetariul bârlădean, la ceas aniversar

Proiecție gratuită pe 5 decembrie la Planetariul din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. Este activitatea prin care va fi marcată împlinirea a cinci ani de la inaugurarea oficială a acestuia. Proiecția este programată la ora 13, prilej cu care Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, va vorbi auditoriului despre importanța planetariului bârlădean.

„Cu această ocazie, vrem să le reamintim bârlădenilor faptul că la noi în oraș există o astfel de atracție, dar să și promovăm activitatea noastră cu speranța să atragem mult mai multe persoane din rândul celor care nu ne-au vizitat deloc până acum”, ne-a declarat Ciprian Vîntdevară.

Planetariul bârlădean se poate lăuda că peste 25.000 de vizitatori din Bârlad din țară și din străinătate i-au călcat pragul.

Această atracție turistică este, de altfel, punctul de plecare pentru înființarea Astroclubului „Perseus”, dar și principalul obiectiv de promovare și de popularizare a astronomiei, în rândul publicului, elevilor, studenților și celor pasionați de știință și astronomie. (A.A.)

Comments

comments

Proiecție gratuită pe 5 decembrie la Planetariul din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. Este activitatea prin care va fi marcată împlinirea a cinci ani de la inaugurarea oficială a acestuia. Proiecția este programată la ora 13, prilej cu care Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad, va vorbi auditoriului despre importanța planetariului bârlădean. „Cu această ocazie, vrem să le reamintim bârlădenilor faptul că la noi în oraș există o astfel de atracție, dar să și promovăm activitatea noastră cu speranța să atragem mult mai multe persoane din rândul celor care nu ne-au vizitat deloc până…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: