Google+
Home » Justitie » Riscă să facă sărbătorile după gratii după o ceartă cu amicul de pahar

Riscă să facă sărbătorile după gratii după o ceartă cu amicul de pahar

Cătălin Panainte are mari șanse să-și petreacă sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor dacă Tribunalul Vaslui îl va condamna la închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Acesta ce s-a luat la bătaie cu un amic, pe care l-a înjunghiat cu un briceag în fața soției și a copilului de numai șapte ani.

Alexandru CROITORU

Pe fondul unor conflicte mai vechi, vasluienii Cătălin Panainte și amicul său Iulian Gălățanu au ajuns să-și împartă pumni și picioare. Din păcate, în mijlocul conflictului, Panainte a scos și un briceag cu care și-a înjunghiat adversarul. Toate aceste scene sângeraoase s-au petrecut în fața soției celui înjunghiat dar și a copilului acestuia, de numai 7 ani.

Adus în fața judecătorilor Tribunalului Vaslui,, Panainte își recunoaște vina și cere să beneficieze de procedura simplificată. Prin această procedură, inculpatul își recunoaște acuzele ce i se aduc de către procurori și poate astfel beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei.

“Vă rog să luați în considerare și faptul că am fost și eu, la rândul meu, multilat, m-am înțeles cu victima și i-am plătit toate daunele materiale pe care le-a vrut. Ba mai mult, acum suntem prieteni și, de când a avut loc conflictul dintre noi, ne-am vizitat reciproc de mai multe ori”, a spus, în fața completului de judecată, Cătălin Panainte.

Judecat în stare de libertate pentru faptele comise, inculpatul a avut noroc și de un apărător care a adus în discuție schimbarea încadrării faptei sale, de la tentativă de omor în vătămare corporală.

“Ținând cont de faptul că victima este cea care a generat conflictul, lucru recunoscut de acesta încă din faza de urmărire penală, cred că schimbarea încadrării faptei inculpatului se poate face în acest caz. Consider și faptul că inculpatul poate primi o pedeapsă cu închisoare cu suspendare sub supraveghere, în condițiile în care instanța va admite schimbarea încadrării faptei. Dar, chiar dacă nu se va face acest lucru, consider că și în cazul în care va fi condamnat pentru tentativă de omor, inculpatul poate primi aceeași pedeapsă”, a spus apărătorul lui Panainte.

De cealaltă parte, procurorul de caz susține că numărul mare de zile de spitalizare (40-45 de zile) și că fapta a fost comisă în fața soției și copilului lui Gălățeanu, poate duce la o condamnare cu executare a lui Cătălin Panainte. Ce va decide instanța, Panainte va afla abia peste o săptămână, timp în care acesta se va mai putea bucura de libertate, în cazul în care va fi condamnat la o pedeaspă cu închisoare cu executare.

Cătălin Panainte are mari șanse să-și petreacă sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor dacă Tribunalul Vaslui îl va condamna la închisoare cu executare pentru tentativă de omor. Acesta ce s-a luat la bătaie cu un amic, pe care l-a înjunghiat cu un briceag în fața soției și a copilului de numai șapte ani. Alexandru CROITORU Pe fondul unor conflicte mai vechi, vasluienii Cătălin Panainte și amicul său Iulian Gălățanu au ajuns să-și împartă pumni și picioare. Din păcate, în mijlocul conflictului, Panainte a scos și un briceag cu care și-a înjunghiat adversarul. Toate aceste scene sângeraoase s-au petrecut în fața…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: