Home / Sanatate / S-a stins focarul de hepatită din localitatea Păltiniș

S-a stins focarul de hepatită din localitatea Păltiniș

După ce Direcția de Sănătate Publică Vaslui a confirmat 78 de cazuri de hepatită virală de tip A în cele două focare din localitățile Păltiniș și Doagele, unul dintre acestea a fost declarat închis, celălalt aflându-se în continuare sub supravegherea autorităților.

Autoritățile sanitare vasluiene au declarat închis focarul de hepatită virală de tip A din localitatea Păltiniș, unde, pe parcursul a jumătate de an, au fost înregistrate 52 de cazuri de boală, din care 35 la copii sub 14 ani. Cel de-al doilea focar, din localitatea Doagele, se află în continuare sub supravegherea medicilor epidemiologi ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, deși ultimul caz înregistrat a fost pe 22 octombrie.

“În acest focar, 26 de persoane au fost confirmate cu hepatită de tip A, toate pe criterii serologice. În localitatea Păltiniș, pentru prevenirea creșterii numărului de cazuri, s-a intervenit prin vaccinarea a 127 de persoane care au venit în contact cu cei bolnavi, din care 120 au fost copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Autoritățile sanitare nu au mai realizat imunizarea în masă în localitatea Doagele întrucât, atunci când focarul era în evoluție, DSP Vaslui nu dispunea de vaccin antihepatic. (Roxana NĂSTASĂ)

După ce Direcția de Sănătate Publică Vaslui a confirmat 78 de cazuri de hepatită virală de tip A în cele două focare din localitățile Păltiniș și Doagele, unul dintre acestea a fost declarat închis, celălalt aflându-se în continuare sub supravegherea autorităților. Autoritățile sanitare vasluiene au declarat închis focarul de hepatită virală de tip A din localitatea Păltiniș, unde, pe parcursul a jumătate de an, au fost înregistrate 52 de cazuri de boală, din care 35 la copii sub 14 ani. Cel de-al doilea focar, din localitatea Doagele, se află în continuare sub supravegherea medicilor epidemiologi ai Direcției de Sănătate Publică…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ideea unui nou spital la Bârlad rămâne… în aer

de Mihaela NICULESCU <<Spitalul Municipal de ...

Evaluarea Spitalului „Elena Beldiman”, un test greu pentru manager dar și pentru Primăria Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Va fi ...

Indemnizația de însoțitor pentru pensionarii de boală este de 1.012 lei

În perioada 1 ianuarie 2020 – ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: