Home / Sanatate / Ambulanță răsturnată în șanț din cauza gheții

Ambulanță răsturnată în șanț din cauza gheții

Chiar dacă nu au exitat drumuri blocate care să pună probleme deosebite autorităților județene care gestionează situațiile de urgență, evenimente neplăcute au avut totuși loc. Un pacient bolnav de cancer era cât pe ce să fie ucis într-un accident rutier. Mai mult, cea mai bună ambulanță din Vaslui s-a răsturnat într-un șanț.

Bogdan RUSU

Ieri, o ambulanță a fost implicată într-un accident rutier pe raza comunei Pușcași, iar echipa de intervenție de pe mașină a fost nevoită să transporte un pacient bolnav de cancer pe o distanță de jumătate de kilometru. Accidentul a fost cauzat de gheața formată pe carosabil și a implicat ce mai performantă autosanitară din dotarea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui. Mașina a derapat într-o pantă și s-a răsturnat cu spatele într-un șanț de pe marginea drumului. Echipajul medical de pe ambulanța avariată a cerut intervenția unei alte mașini. Din cauza gheții, autosanitara solicitată nu a putut ajunge la locul în care s-a produs accidentul.

“Echipajul medical a plecat pe jos până la domiciliul pacientului, de unde a fost preluat cu o targă și transportat până la ambulanță, pe o distanță de peste 500 de metri, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Chiar dacă s-a întârziat la caz aproximativ jumătate de oră, starea pacientului nu s-a modificat. Din păcate, însă, din cauza problemelor de pe anumite drumuri pot apărea situații mult mai grave, iar apoi se caută vinovați. Normal ar fi ca primarii să se implice mult mai mult în deszăpezirea drumurilor pentru că nu toată lumea locuiește lângă primărie”, a declarat Aurora Popa, managerul SAJ.

Autosanitara din șanț a fost recuperată de forțele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul ÎNalt” Vaslui.

Chiar dacă nu au exitat drumuri blocate care să pună probleme deosebite autorităților județene care gestionează situațiile de urgență, evenimente neplăcute au avut totuși loc. Un pacient bolnav de cancer era cât pe ce să fie ucis într-un accident rutier. Mai mult, cea mai bună ambulanță din Vaslui s-a răsturnat într-un șanț. Bogdan RUSU Ieri, o ambulanță a fost implicată într-un accident rutier pe raza comunei Pușcași, iar echipa de intervenție de pe mașină a fost nevoită să transporte un pacient bolnav de cancer pe o distanță de jumătate de kilometru. Accidentul a fost cauzat de gheața formată pe carosabil…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

O nouă victorie în instanță! O fostă angajată a spitalului din Bârlad a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel Iași a ...

Spitalul din Bârlad intră în rândul lumii. Organizează concurs pentru funcția de director medical

În sfârșit, minunea s-a petrecut! ...

Ceva e putred în Danemarca! După proba practică a fost reprogramat și interviul candidaților înscriși la concursul pentru posturile de asistenți medicali

De neconceput! Candidații care s-au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: