Google+
Home » Justitie » Criminalii de la Ivești riscă să rămână datori vânduți victimelor lor

Criminalii de la Ivești riscă să rămână datori vânduți victimelor lor

Judecați pentru una dintre cele mai sângeroase crime petrecute în 2014 pe teritoriul județului Vaslui, Gabriel Nicolae Caloianu, Marius Florin Năstase și fratele acestuia, Ionuț Năstase, cei trei criminali de la Ivești se cer în libertate. Magistrații de la Tribunalul Vaslui, în schimb, au considerat că măsura arestării preventive este una legală și temeinică și au decis menținerea ei pentru încă 60 de zile. Pe lângă anii grei de închisoare ce-i așteaptă, criminalii de la Ivești vor trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru a plăti daune morale și materiale victimelor, dar și Serviciului de Ambulanță și Spitalului “Elena Beldiman” Bârlad.

Alexandru CROITORU

Regimul de detenție se dovedește a fi unul greu de suportat pentru cei certați cu legea. Drept urmare, toți cei ajunși în spatele gratiilor datorită faptelor antisociale săvârșite cer eliberarea condiționată sau arestul la domiciliu, măsură ce ar trebui să înlocuiască pe cea a arestului preventiv. Este și cazul criminalilor de la Ivești, Gabriel Nicolae Caloianu, Marius Florin Năstase și fratele acestuia, Ionuț Năstase. Cei trei sunt autorii uneia dintre cele mai sângeroase crime petrecute în județul Vaslui.

Pe lângă condamnarea care-i așteaptă, la ultimul termen, fratele celui omorât de cei trei, Ioan Dinu, care a fost și el snopit în bătaie, a cerut termen pentru angajarea unui apărător, în vederea stabilirii daunelor morale și materiale pe care cei trei vor trebui să le plătească. Asta pe lângă banii pe care îi vor avea de achitat Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui și Spitalului Municipal “Elena Beldiman”, unde au fost tratați fratele și iubita celui omorât. Diagnosticul celor doi a fost unul de groază. Băiatul avea zeci de tăieturi adânci de până la cinci centimetri, iar fata o coapsă străpunsă de lama coasei și cu două degete retezate.

Gelozia, motivul unei crime

Povestea crimei de la Ivești este desprinsă parcă dintr-un film de groază. În luna iulie, într-o duminică seara, în jurul orei 21, Marinela Huzună, Manole și Adrian Dinu, cei care aveau să cadă victim furiei criminalilor, au plecat cu căruța spre casă. Pe urmele lor au plecat și Gabriel Caloianu și frații Năstasă, urlând către ei să se oprească și proliferând amenințări cu moartea. Încercând să facă loc unei ambulanțe care trecea atunci prin sat, căruța celor care aveau să cadă victime a încetinit și apoi a început tragedia. Au fost ajunși din urmă și loviți cu bestialitate cu bâta, cu furca și coasa. Manole a sărit să o apere pe fată iar fratele lui, Adrian, a înccercat să-l protejeze. O lovitură de coasă l-a pus la pământ, dar criminalii au continuat să-l lovească, chiar dacă acesta nu mai dădea nici un semn de viață.

Motivul crimei a fost unul, pe cât de banal, pe atât de des întâlnit: gelozia. Marinela Huzună era iubita lui Manole Dinu, fratele celui ucis. Se pare că, în trecut, fata fusese iubita lui Florin Năstase.

Judecați pentru una dintre cele mai sângeroase crime petrecute în 2014 pe teritoriul județului Vaslui, Gabriel Nicolae Caloianu, Marius Florin Năstase și fratele acestuia, Ionuț Năstase, cei trei criminali de la Ivești se cer în libertate. Magistrații de la Tribunalul Vaslui, în schimb, au considerat că măsura arestării preventive este una legală și temeinică și au decis menținerea ei pentru încă 60 de zile. Pe lângă anii grei de închisoare ce-i așteaptă, criminalii de la Ivești vor trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru a plăti daune morale și materiale victimelor, dar și Serviciului de Ambulanță și Spitalului “Elena…

Review Overview

User Rating: 2.7 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: