Google+
Home » Invatamant » După protest, banii se-arată

După protest, banii se-arată

După ce marți peste o sută de profesori vasluieni au protestat la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, nemulțumiți că nu au primit ultima tranșă din drepturile salariale câștigate în instanță, veștile bune au apărut. În urma ședinței de Guvern de alaltăieri, printr-o ordonanță de urgență a fost alocată o sumă de bani consistentă pentru cadrele didactice din județul Vaslui.

Roxana NĂSTASĂ

După protestul spontan de marți al profesorilor vasluieni, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, venit în urma nemulțumirii cadrelor pentru faptul că nu și-au primit ultima tranșă din drepturile salariale, în cuantum de 4,2 milioane de lei, tăiate de guvernul Boc și recâștigate în instanță, lucrurile au început să meargă pe drumul cel bun. În urma ședinței de Guvern de alaltăieri, a fost alocată o sumă consistentă județului Vaslui pentru plata salarială a cadrelor didactice, așa cum, la momentul protestului a dat asigurări și Gabriela Plăcintă, inspector general ISJ.

„Ne-am uitat în extrasul cu privire la învățământ și am constatat că a fost alocată o sumă consistentă de bani, sumă din care vom acorda profesorilor diferențele pe anul 2014, iar banii care rămân vor fi acordați pentru 2015, cam 70% din totalul sumei, aproximativ trei tranșe” a declarat Gabriela Plăcintă, inspector general al ISJ Vaslui.

Contactat telefonic, președintele Filialei Vaslui a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Sorin Țiplea, a spus că nu a intrat încă în posesia cifrelor pentru a vedea dacă lucrurile s-au rezolvat sau nu.

„Nu am intrat încă în posesia cifrelor. Abia când voi vedea cifra, suma exactă alocată, voi putea să spun dacă este bine sau nu. Dar dacă profesorii vor fi plătiți pe 2014 și o parte din 2015, înseamnă că micul protest pe care l-am făcut a dus la câștigul fundamental”, a spus acesta.

După ce marți peste o sută de profesori vasluieni au protestat la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, nemulțumiți că nu au primit ultima tranșă din drepturile salariale câștigate în instanță, veștile bune au apărut. În urma ședinței de Guvern de alaltăieri, printr-o ordonanță de urgență a fost alocată o sumă de bani consistentă pentru cadrele didactice din județul Vaslui. Roxana NĂSTASĂ După protestul spontan de marți al profesorilor vasluieni, la sediul Inspectoratului Școlar Județean, venit în urma nemulțumirii cadrelor pentru faptul că nu și-au primit ultima tranșă din drepturile salariale, în cuantum de 4,2 milioane de lei, tăiate de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. de ce nu 100% pe 2015 ca în celelalte judete? – mereu vasluiul e mai cu mot ,în sens negativ

%d blogeri au apreciat: