Google+
Home » Social » Printre finaliști la Gala Națională a Voluntarilor

Printre finaliști la Gala Națională a Voluntarilor

Biblioteca „Stroe Belloescu” va fi reprezentată de o delegație la Gala Națională a Voluntarilor, care va avea loc pe 12 decembrie la București.

În luna octombrie, proiectul „Ludoteca din grădină” desfășurat în perioada iunie-septembrie, la inițiativa bibliotecii din Bârlad, a fost înscris la Gala Națională a Voluntarilor – Secțiunea „Proiectul de voluntariat al anului” în domeniul sport și recreere. În urma selecției riguroase a juriului, Biblioteca „Stroe Belloescu” s-a calificat printre cei 40 de finaliști, instituția fiind singura participantă de profil.

Ludoteca din grădină” s-a desfășurat cu sprijinul a 10 voluntari care au coordonat activitatea a 30 de copii. Micuții au învățat noțiuni de bază ale limbii engleze și au participat la un atelier de creație în cadrul căruia au învățat să confecționeze șorțulețe, rame foto, vaze și flori din hârtie, brățări din elastic și șnur, păpuși din liguri de lemn.

Voluntarii au fost elevi de la toate liceele bârlădene. Lucrul cu voluntarii a fost și este susținut de Asociația „Pro Vobis” din Cluj, prin proiectul „Raftul cu inițiativă” finanțat prin granturile SEE 2009-2014. O parte dintre bibliotecarii de la „Stroe Bellloescu” au beneficiat de cursuri de management în voluntariat. Bârlădenii pot susține proiectul Bibliotecii, ajuns în Gala Finaliștilor, votând cu un simplu click pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor – secțiunea Finaliști, în perioada 4-9 decembrie. (Mihaela NICULESCU)

Biblioteca „Stroe Belloescu” va fi reprezentată de o delegație la Gala Națională a Voluntarilor, care va avea loc pe 12 decembrie la București. În luna octombrie, proiectul „Ludoteca din grădină” desfășurat în perioada iunie-septembrie, la inițiativa bibliotecii din Bârlad, a fost înscris la Gala Națională a Voluntarilor – Secțiunea „Proiectul de voluntariat al anului” în domeniul sport și recreere. În urma selecției riguroase a juriului, Biblioteca „Stroe Belloescu” s-a calificat printre cei 40 de finaliști, instituția fiind singura participantă de profil. „Ludoteca din grădină” s-a desfășurat cu sprijinul a 10 voluntari care au coordonat activitatea a 30 de copii. Micuții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: