Google+
Home » Invatamant » Vine vacanța de iarnă pentru elevi!

Vine vacanța de iarnă pentru elevi!

Mai sunt două săptămâni și elevii vor intra în vacanța de iarnă. Aceasta va ține două sătămâni și se va încheia pe 4 ianuarie. Până la vacanță, aceștia trebuie însă, să susțină tezele care, de regulă, trebuie date până pe 19 decembrie.

În ceea ce privește vacanța studenților, lucrurile stau diferit. Aceasta depinde de la o universitate la alta, unii dintre studenți beneficiind chiar de trei săptămâni de vacanță în perioada iernii, și nu două ca elevii.

Următoarea vacanță a elevilor va fi cea intersemestrială, cu durată de o săptămână, de pe 31 ianuarie până pe 8 februarie.

Semestrul al doilea va debuta pe 9 februarie, iar prima săptămână mai liberă și totodată diferită va fi Săptămâna „Școala altfel”, de pe 6 până pe 10 aprilie, urmând apoi săptămâna vacanței de primăvară. Vacanța de vară va fi de pe 20 iunie până pe 13 septembrie.

Tezele din semestrul al II-lea se susțin, de regulă, până la data de 22 mai 2015, excepție făcând clasele terminale de liceu si clasele a VIII-a. Astfel, pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, patru săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale se încheie în data de 29 mai 2015.

Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării Evaluării Naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 12 iunie 2015. (Roxana NĂSTASĂ)

Comments

comments

Mai sunt două săptămâni și elevii vor intra în vacanța de iarnă. Aceasta va ține două sătămâni și se va încheia pe 4 ianuarie. Până la vacanță, aceștia trebuie însă, să susțină tezele care, de regulă, trebuie date până pe 19 decembrie. În ceea ce privește vacanța studenților, lucrurile stau diferit. Aceasta depinde de la o universitate la alta, unii dintre studenți beneficiind chiar de trei săptămâni de vacanță în perioada iernii, și nu două ca elevii. Următoarea vacanță a elevilor va fi cea intersemestrială, cu durată de o săptămână, de pe 31 ianuarie până pe 8 februarie. Semestrul al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: