Home / Administratie / Zăpada a venit cu amenzi peste bârlădeni

Zăpada a venit cu amenzi peste bârlădeni

Jale mare pe trotuarele din Bârlad. Bucuria primei zăpezi din această iarnă s-a transformat într-un coșmar pentru trecători. Mai cu seamă că cei câțiva stropi de ploaie care au căzut ulterior au îmbrăcat covorul de zăpadă într-o pojghiță de gheață sticloasă. Vineri, la orele dimineții, trotuarelele, dar și aleile dintre blocuri, erau veritabile patinoare, trecătorii fiind nevoiți să facă adevărate demostrații de echilibristică. Unora, încercările de a se menține pe picioare nu le-a reușit, drept pentru care căzăturile au fost la ordinea zilei.

Chiar dacă municipalitatea bârlădeană a mobilizat pentru acțiunea de deszăpezire câteva zeci de asistați social obligați să presteze ore de muncă în folosul comunității, nu a fost suficient. Aceștia au sarcina de a curăța doar spațiul public aflat în administrarea primăriei, însă problema majoră o reprezintă gheața din dreptul proprietăților private. Chiar dacă trotuarele fac parte din domeniul public, persoanele juridice și fizice au obligația de a curăța porțiunile care servesc drept cale de acces către proprietățile lor. Deși legea prevede amenzi usturătoare – între 100 și 300 de lei pentru persoanele fizice și între 500 și 1.000 de lei pentru cele juridice – puțini bârlădeni au ieșit la lopată.

Olga Ungureanu, șeful Serviciului de gospodărie comunală din cadrul Primăriei Bârlad, ne-a declarat că de astăzi funcționarii din cadrul serviciului au început să trimită somații tuturor celor care dețin proprietăți în vecinătatea domeniului public, urmând ca de luni să să fie administrate amenzi celor care nu s-au conformat dispozițiilor legale. (S.M.)

Jale mare pe trotuarele din Bârlad. Bucuria primei zăpezi din această iarnă s-a transformat într-un coșmar pentru trecători. Mai cu seamă că cei câțiva stropi de ploaie care au căzut ulterior au îmbrăcat covorul de zăpadă într-o pojghiță de gheață sticloasă. Vineri, la orele dimineții, trotuarelele, dar și aleile dintre blocuri, erau veritabile patinoare, trecătorii fiind nevoiți să facă adevărate demostrații de echilibristică. Unora, încercările de a se menține pe picioare nu le-a reușit, drept pentru care căzăturile au fost la ordinea zilei. Chiar dacă municipalitatea bârlădeană a mobilizat pentru acțiunea de deszăpezire câteva zeci de asistați social obligați să…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Duda-Epureni își revine – 10 ani după „tunul” dat în vistieria primăriei

Administrația locală, condusă corect de ...

La Tătărăni, crește gradul de civilizație și confort

Se vor construi un cămin ...

Primul târg de câini de la Bârlad și-a întâmpinat participanții din Germania cu lacătul pe ușă. Explicația organizatorilor: ”A plouat”

Târgul de câini de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: