Home / Social / Planetariul, cinci ani de succes

Planetariul, cinci ani de succes

Planetariul din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad avut, vineri, porțile deschise pentru toți amatorii de astronomie din Bârlad și nu numai. Cu ocazia împlinirii a cinci ani de la prima proiecție, a fost organizată o proiecție gratuită despre sistemul solar.

Am încercat și cu această ocazie, dar și cu altele, să facem astronomia cât mai cunoscută, iar tema pentru care am ales-o acum nu a fost una întâmplătoare, această proiecție a fost prima prezentată în acest planetariu”, ne-a spun Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Pe lângă proiecția prezentată, Sistemul Solar, la planetariu vizitatorul se mai poate bucura de spectacole precum: Tărâmul luminii”, „Două mici bucățele de sticlă” – despre telescoape, „Alma” – despre radiotelescoape și „Să atingem marginea Universului”. De asemenea mai proiectează spectacole pentru copii cu desene animate: „Cursa spre pământ” și „Galactis”.

Planetariul bârlădean se poate lăuda că peste 25.000 de vizitatori din Bârlad din țară și din străinătate i-au călcat pragul.

Această atracție turistică este, de altfel, punctul de plecare pentru înființarea Astroclubului „Perseus”, dar și principalul obiectiv de promovare și de popularizare a astronomiei, în rândul publicului, elevilor, studenților și celor pasionați de știință și astronomie.

La ora actuală sunt circa 40 de persoane înscrise în astroclub, marea majoritate fiind adolescenți. (A.A.)

Planetariul din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad avut, vineri, porțile deschise pentru toți amatorii de astronomie din Bârlad și nu numai. Cu ocazia împlinirii a cinci ani de la prima proiecție, a fost organizată o proiecție gratuită despre sistemul solar. „Am încercat și cu această ocazie, dar și cu altele, să facem astronomia cât mai cunoscută, iar tema pentru care am ales-o acum nu a fost una întâmplătoare, această proiecție a fost prima prezentată în acest planetariu”, ne-a spun Ciprian Vîntdevară, muzeograf la Planetariul/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Pe lângă proiecția prezentată, Sistemul Solar, la planetariu vizitatorul se…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: