Home / Justitie / Polițiștii vasluieni nu cred până nu văd

Polițiștii vasluieni nu cred până nu văd

În urma protestelor polițiștilor în fața sediilor celor mai importante instituții ale statului, desfășurate în perioada 3 – 5 decembrie, oamenii legii s-au ales cu alte promisiuni. Agentul șef Paulică Neamțu, președintele Centrului Teritorial Vaslui al Sindicatului Național al Politiștilor și Personalului Contractual, spune că, deși s-a ajuns la un consens, dorește să vadă și rezultatele: „Sperăm să nu rămânem iarăși numai cu promisiuni. Așteptăm rezolvarea concretă a tuturor problemelor”.

Protestele polițiștilor au izbucnit din cauză că, timp de mai mulți ani, salariile nu au fost mărite, iar drepturile tăiate nu le-au fost înapoiate. În timpul protestului de miercuri, din fața sediului Ministerului Finanțelor Publice, profitând de faptul că aici se purtau negocieri cu Fondul Monetar Internațional, polițiștii au depus un memoriu. După ce protestatatrii și-au anunțat intenția de a se muta în fața Inspectoratului General al Poliției Române și a Ministerului Afacerilor Interne, vicepremierului Gabriel Oprea a ieșit la masa dialogului și le-a comunicat polițiștilor că va lua măsuri. El i-a înștiințat că va definitiva proiectul de ordonanță privind salarizarea polițiștilor, incluzând și sporul pentru orele lucrate în zilele de repaus săptămânal, sărbătorile legale, fără de a mai pune o condiție prealabilă privind compensarea cu timp liber corespunzător.

Ca urmare a promisiunilor făcute, Iulian Surugiu, liderul sindicaliștilor din Poliția Română, a decis încheierea protestelor, menționând că dacă promisiunea nu va fi respectată, oamenii legii vor ieși din nou în stradă, pe o perioadă nedeterminată. (Marian PETREA)

În urma protestelor polițiștilor în fața sediilor celor mai importante instituții ale statului, desfășurate în perioada 3 - 5 decembrie, oamenii legii s-au ales cu alte promisiuni. Agentul șef Paulică Neamțu, președintele Centrului Teritorial Vaslui al Sindicatului Național al Politiștilor și Personalului Contractual, spune că, deși s-a ajuns la un consens, dorește să vadă și rezultatele: „Sperăm să nu rămânem iarăși numai cu promisiuni. Așteptăm rezolvarea concretă a tuturor problemelor”. Protestele polițiștilor au izbucnit din cauză că, timp de mai mulți ani, salariile nu au fost mărite, iar drepturile tăiate nu le-au fost înapoiate. În timpul protestului de miercuri, din…

Review Overview

About Mihai Vasile

One comment

  1. Nu este categoria socio -profesionala cea mai in masura sa ceara bani,

x

Check Also

”Trei ceasuri rele” pentru mai mulți copii și bătrâni din județ, victime ale unor accidente

Mai mulți copii și bătrâni ...

O bârlădeancă a fost furată la ea în casă de o escroacă ce se dădea reprezentanta unei asociații umanitare

O femeie de 87 de ...

Ce trebuie să știe tinerii vasluieni care vor să aleagă cariera de polițist

Cei care doresc să îmbrace ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: