Home / Social / În postul Crăciunului, Episcopul Corneliu își judecă semenii

În postul Crăciunului, Episcopul Corneliu își judecă semenii

chirvase-sorinDin cauză că a mișcat în front, preotul Sorin Chirvase, cel care a deschis Cutia Pandorei și a avut curajul de a da pe față toate nedreptățile la care a fost supus de episcopul Corneliu Bîrlădeanul (născut Onilă), a fost chemat să dea socoteală în fața Consistoriului Eparhial Huși (forul de judecată al Episcopiei). Judecata este programată pentru miercuri, 10 decembrie, ora 10, însă, părintele Chirvase nu se va prezenta, întrucît este bolnav.

“Deocamdată eu sunt în concediu medical, nu pot să mă deplasez. Consistoriul și-a propus să mă judece pentru o abatere și două delicte. Abaterea este, după cum scrie pe hîrtie, neascultarea întru îndeplinirea datoriei bisericești, iar delictele ar fi calomnierea și acuzarea neînțemeiată de fapte necinstite față de cleric, de superiorii bisericii, neîndeplinirea sau împlinirea cu rea-credință a îndatoririlor impuse de statutul și regulamentul Bisericii”, ne-a declarat părintele Sorin Chirvase.

Într-un cinism fără margini, preotului Chirvase i s-au cerut dovezi pentru afirmațiile pe care le-a făcut public (cele referitoare la șpaga cerută de episcop și la celelalte pretenții financiare ale Episcopiei). Altfel spus, Corneliu Onilă are tupeul să nege ceea ce aproape întreaga preoțime susține în cor, de ani de zile: că parohiile se dau pe bani grei, că preoților li se cer taxe inimaginabile la Episcopie, că în interiorul Episcopiei banul și luxul sunt regula de căpătîi. (Simona MIHĂILĂ)

Din cauză că a mișcat în front, preotul Sorin Chirvase, cel care a deschis Cutia Pandorei și a avut curajul de a da pe față toate nedreptățile la care a fost supus de episcopul Corneliu Bîrlădeanul (născut Onilă), a fost chemat să dea socoteală în fața Consistoriului Eparhial Huși (forul de judecată al Episcopiei). Judecata este programată pentru miercuri, 10 decembrie, ora 10, însă, părintele Chirvase nu se va prezenta, întrucît este bolnav. "Deocamdată eu sunt în concediu medical, nu pot să mă deplasez. Consistoriul și-a propus să mă judece pentru o abatere și două delicte. Abaterea este, după cum…

Review Overview

About Mihai Vasile

2 comments

 1. Pentru toţi preoţii din Eparhia Huşilor: Sf Antimis se distribuie FARA
  PLATA de către episcopul eparhiot.Confecţionarea lui se face din Fondul
  eparhial achitat de fiecare parohie anual.Vlădica Cornilă va trebui să
  facă dovada că eventualele sume primite ca donaţii au fost depuse în
  contul “Filantropia”. Altfel poate fi judecat de comerţ cu cele sfinte
  iar pedeapsa este caterisirea!

 2. 1500 lei sf. antimis.stie cornelus cati bani a incasat oare de la atatea parohii?

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: