Home / Administratie / Vești bune pentru tineri
Vasile Paval

Vești bune pentru tineri

Deși lucrările de modernizare a municipiului reședință au stagnat pentru moment, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, activtatea aparatului primăriei locale este în parametri normali. Edilul Vasluiului, Vasile Pavăl, spune că anul viitor se va insista mai mult pe infrastructura rutieră. De asemenea, în planurile pentru anul viitor Pavăl a inclus și amenajarea unei circuit pentru role și skateboard-uri în centrul orașului.

Bogdan RUSU

Din cauza fenomenelor meteo din ultima perioadă, Primăria Municipiului Vaslui a sistat aproape toate lucrările de investiții. Mai sunt zone în care se poate lucra, dar activitatea de modernizare a orașului din acest an este aproape de final. Lucrările vor fi reluate în martie 2015, când se vor începe noi investiții.

Din punct de vedere investițional, 2015 va fi extrem de important, căci după data de 30 decembrie, PIDU nu va mai putea fi prelungit. În prezent, singurul proiect la care constructorii au rămas în urmă este cel ce privește este cel ce vizează infrastructura străzilor, însă timpul nu este pierdut iremediabil.

Săptămâna trecută la nivelul Primăriei Vaslui s-a analizat problema investițiilor pentru anul 2015 în ideea găsirii unei modalități cât mai eficiente de abordare, pentru a nu pierde banii UE. În continuare și anul viitor, primăria va investi în modernizarea cartierelor. Se va continua ceea ce s-a început în 2014, pentru ca în 2016 orașul să fie aproape pe întregime modernizat.

“Se va continua zona Avram Iancu și se va definitiva zona ICIL. Un alt proiect de reabilitare a cartierelor din zona fostului magazin Central, a Pieței Centrale (Carol, spate CEC, zona hotelului Europa, a Camerei de Comerț) va intra în licitație, iar in ianuarie se vor putea semna documentele și investiția propriu-zisă va fi gata de start. De asemenea, s-a terminat documentația pentru cartierul 13 Decembrie (din gardul spitalului) și se va merge până la Moară. Mai sunt și alte zone mai mici ca suprafață, care vor fi modernizate, cum ar fi zona Cuza Vodă, care este pe PIDU, dar și spațiul dintre turn și liceul Emil Racoviță va trebui amenajată. De asemenea, în lucru vor intra zona Costache Negri cu sinagoga și Parcul Tineretului din zona Hușului”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Primăria mai vrea să se realizeze un spațiu pentru copiii cu role și skateboard-uri. Aceasta va fi mutat din parcul Movas, undeva în apropierea Sălii Sporturilor. În viitoarele luni, primăria va extinde iluminatul public pe mai multe străzi din suburbiile Delea și Moara Grecilor. De asemenea, va începe reabilitarea rețelei de apă, proiect ce va aduce în muncipiul Vaslui 38 de milioane de euro. Tot la începutul lui 2015, se va începe etapa de întocmire a documentației pentru reabilitarea Spitalului vechi, iar în septembrie 2015 să se dea drumul la execuția proiectului.

Deși lucrările de modernizare a municipiului reședință au stagnat pentru moment, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, activtatea aparatului primăriei locale este în parametri normali. Edilul Vasluiului, Vasile Pavăl, spune că anul viitor se va insista mai mult pe infrastructura rutieră. De asemenea, în planurile pentru anul viitor Pavăl a inclus și amenajarea unei circuit pentru role și skateboard-uri în centrul orașului. Bogdan RUSU Din cauza fenomenelor meteo din ultima perioadă, Primăria Municipiului Vaslui a sistat aproape toate lucrările de investiții. Mai sunt zone în care se poate lucra, dar activitatea de modernizare a orașului din acest an este aproape de…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Zeci de manifestări culturale, sociale și sportive importante, organizate de Primăria Vaslui până la sfârșitul anului

Primăria Vaslui va organiza, până la sfârșitul acestui an, ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Județul Vaslui are în anul 2020 un buget de 373 milioane lei. Cele mai mari sume merg la asistență socială și sănătate

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va aproba în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: