Home / Social / Vlahuță, comemorat la el acasă

Vlahuță, comemorat la el acasă

Zilele trecute, în cadrul unui grupaj de evenimente, Academia Bârlădeană a comemorat 95 de ani de la moartea scriitorului Alexandru Vlahuță. Activitățile s-au desfășurat chiar în comuna Alexandru Vlahuță, locul unde a văzut lumina zilei scriitorul.

comemorare_vlahuta2Printre numeroșii participanți – profesori ai școlii din comună, autorități locale, foști elevi ai școlii, membri ai Academiei Bârlădene – s-au numărat istoricul Elena Monu, președintele Academiei, Lucian Lefter, de la Centrul Județean pentru Promovarea Culturii și Tradiției, care au vorbit despre importanța și rolul pe care îl ocupă Alexandru Vlahuță în cultura românească.

Publicul a avut parte și de un program artistic susținut de elevii școlilor din Florești și Alexandru Vlahuță, încununat de momentul poetic al scriitorilor Petruș Andrei și Simion Bogdănescu.

Ulterior, exact pe locul casei în care s-a născut Vlahuță și unde acum există un parc în centrul căruia se află bustul scriitorului, dezvelit în 1958, când s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui, a fost oficiată o slujbă de pomenire urmată de un praznic la care au participat toți cei prezenți. (S.M.)

Zilele trecute, în cadrul unui grupaj de evenimente, Academia Bârlădeană a comemorat 95 de ani de la moartea scriitorului Alexandru Vlahuță. Activitățile s-au desfășurat chiar în comuna Alexandru Vlahuță, locul unde a văzut lumina zilei scriitorul. Printre numeroșii participanți - profesori ai școlii din comună, autorități locale, foști elevi ai școlii, membri ai Academiei Bârlădene - s-au numărat istoricul Elena Monu, președintele Academiei, Lucian Lefter, de la Centrul Județean pentru Promovarea Culturii și Tradiției, care au vorbit despre importanța și rolul pe care îl ocupă Alexandru Vlahuță în cultura românească. Publicul a avut parte și de un program artistic susținut…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

Starea de siguranțǎ a barajelor, evaluată de Comisia Teritorială Moldova

În perioada 10-11 octombrie, Comisia ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: