Home / Social / Lions Club Bârlad a făcut fericiți 25 de copii

Lions Club Bârlad a făcut fericiți 25 de copii

Începutul lui decembrie a fost plin de surprize pentru un grup de 25 de copii din comuna Iana, elevi ai claselor V-VIII. Vinerea trecută, au avut parte de o zi de poveste în care au ieșit – unii pentru prima dată – din satul natal, pentru a petrece o zi de neuitat.

Cei care le-au asigurat evadarea din cotidianul cenușiu al satului au fost membrii Lions Club Bârlad. Aceștia le-au trasat copiilor, dar și cadrelor didactice care i-au însoțit, un itinerariu plin de inedit din care nu a lipsit vizionarea unui film 3D, urmată de o vizită la Planetariul Bârlad, acolo unde au avut prilejul de a se delecta cu o serie de activități științifice și educative.

După câteva ore în care copiii și-au completat bagajul de cunoștințe într-un mod distractiv, Lions Club Bârlad nu i-a lăsat să se întoarcă acasă înainte de a le oferi masa de prânz la restaurantul Trattoria Da Vinci. Ziua s-a închiat tot cu o surpriză: câte un pachet mare de dulciuri și câte o jucărie pentru mânuirea căreia elevii din Iana a trebuit să-și pună la bătaie imaginația și logica.

dragos-obreja„Ne-am dorit ca Moș Nicolae să nu treacă neobservat pentru acești copii. Cu ei soarta nu a fost atât de generoasă cum a fost cu alții și tocmai de aceea atenția noastră s-a oprit, anul acesta asupra lor. Ne-am bucurat și noi împreună cu ei”, ne-a declarat Dragoș Obreja, președintele Lions Club Bârlad.

Lions Club Bârlad face parte din Lions Club International (Asociația Internațională a Cluburilor Lions), cea mai mare organizație de voluntari din lume. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.

Denumirea organizației provine de la inițialele cuvintelor „Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”, iar sigla are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației. Sloganul organizației „We serve”, adică „Noi servim”, a devenit deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea.

La ora actuală, Cluburile „Lions” servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenței, participând activ la viața socială a urbei în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.

Misiunea Cluburilor Lions este creerea și menținerea unui spirit de înțelegere între toți oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflați la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate și prin cooperare cu alte cluburi din țară și de peste hotare. (Simona MIHĂILĂ)

Începutul lui decembrie a fost plin de surprize pentru un grup de 25 de copii din comuna Iana, elevi ai claselor V-VIII. Vinerea trecută, au avut parte de o zi de poveste în care au ieșit - unii pentru prima dată - din satul natal, pentru a petrece o zi de neuitat. Cei care le-au asigurat evadarea din cotidianul cenușiu al satului au fost membrii Lions Club Bârlad. Aceștia le-au trasat copiilor, dar și cadrelor didactice care i-au însoțit, un itinerariu plin de inedit din care nu a lipsit vizionarea unui film 3D, urmată de o vizită la Planetariul Bârlad,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

Aproape 500 de locuri de muncă disponibile vasluienilor în Spațiul Economic European

Angajatorii din Spațiul Economic European ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: