Home / Invatamant / Matematicienii Bârladului

Matematicienii Bârladului

Săptămâna trecută, Fundația „Vasile Dumitrache”, prin Centrul de Performanță în Matematică, în colaborare cu Școala „George Tutoveanu” din Bârlad, a organizat o selecție pentru formarea unei grupe de elevi de clasa a VII-a, care să facă performanță în matematică. S-au prezentat 18 elevi și au fost selecționați șapte. Astfel, Centrul de Performanță în Matematică „Vasile Dumitrache” a ajuns la 27 de cursanți. Profesorii de specialitate observă că baza de selecție nu mai este la fel de generoasă ca anul trecut.

Dorința noastră a fost să formăm o grupă de 20 de elevi cu aptitudini speciale în matematică. În urma selecției nu am putut acorda credit decât unui număr de șapte elevi de clasa a VII-a, din toate școlile din oraș”, a declarat Marcel Rotaru, unul dintre cadrele didactice care îi pregătesc pe elevii centrului.

Fundatia V Dumitrache1Elevii vor participa la cursuri în fiecare zi de sâmbătă, între orele 10-12 (cu excepția vacanțelor), în incinta școlii „George Tutoveanu”. Cei patru profesori coordonatori sunt nume cunoscute și recunoscute pentru rezultatele obținute de elevii lor la concursurile naționale și olimpiade: Dumitru Mihalache, Marcel Rotaru, Marian Tetiva și Bogdan Cânepă, ultimii fiind foști olimpici, elevi foarte valoroși din generațiile ’80-’90.

Anul trecut, Fundația „Vasile Dumitrache” a organizat selecție pentru formarea unei grupe de elevi superdotați la matematică, din rândul celor de clasa a V-a.

Elevii sunt acum în clasa a VI-a și au evoluat foarte mult. Sunt elevi care doresc să studieze matematica mai mult decât este prevăzut în programa școlară. Eforturile noastre au fost răsplătite prin rezultatele deosebite obținute de acești elevi valoroși la olimpiade”, a mai spus profesorul Marcel Rotaru, bucuros de modul în care se implică acești elevi în descoperirea tainelor matematicii.

Uneori, nu toți pot ține pasul. Așa se face că trei din cei 20 de elevi selectați anul trecut au abandonat cursurile. Au fost înlocuiți anul acesta de alți trei elevi de clasa a VI-a care au dovedit, în urma testărilor, că au cunoștințe temeinice de matematică.

Scopul Fundației „Vasile Dumitrache” este acela de a pregăti elevi deosebiți până în clasa a VIII-a. Dacă Fundația va lua decizia de a sprijini elevii performeri în continuare, atunci este posibil ca aceștia să beneficieze de pregătire gratuită inclusiv în anii de liceu.

Comparând generația elevilor de clasa a V-a cu cei de a VII-a, se observă un oarecare dezechilibru. Cei de clasa a V-a sunt mai bine pregătiți decât cei de clasa a VII-a, din cauza caracteristicilor diferite de la generație la generație. Este mai ușor să fie coordonați într-un centru de performanță elevii de clasa a V-a decât cei de clasa a VII-a. Perioada dintre clasa a VI-a și a VII-a este mai dificilă pentru copii deoarece aceștia trec prin pubertate și mulți își pierd interesul pentru performanță, fie ea și în matematică. (Mihaela NICULESCU)

Săptămâna trecută, Fundația „Vasile Dumitrache”, prin Centrul de Performanță în Matematică, în colaborare cu Școala „George Tutoveanu” din Bârlad, a organizat o selecție pentru formarea unei grupe de elevi de clasa a VII-a, care să facă performanță în matematică. S-au prezentat 18 elevi și au fost selecționați șapte. Astfel, Centrul de Performanță în Matematică „Vasile Dumitrache” a ajuns la 27 de cursanți. Profesorii de specialitate observă că baza de selecție nu mai este la fel de generoasă ca anul trecut. „Dorința noastră a fost să formăm o grupă de 20 de elevi cu aptitudini speciale în matematică. În urma selecției…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: