Home / Social / Verighete amanetate pentru masa de Crăciun

Verighete amanetate pentru masa de Crăciun

Nici bine nu a început luna decembrie și la casele de amanet din Vaslui a început să se simtă o creștere a numărului de clienți. Vasluienii își amantează „amintirile” de aur, până și verighetele, ca să aibă ce pune pe masă de Sărbători.

Roxana NĂSTASĂ

În preajma sărbătorilor, cum nevoia de bani e și mai mare, întrucât masa de Crăciun necesită o cheltuială serioasă, cei mai mulți vasluieni apelează la casele de amanet. Unii dintre ei, bătrâni care abia își duc zilele de azi pe mâine, își dau la amanet bijuteriile pentru câteva sute de lei, iar alții, mai tineri lasă tot ce au, până și verighetele.

„Vine lume multă în decembrie, că vin sărbătorile și au nevoie de bani. În fiecare an e așa” a spus angajata unui amanet din zona centrală.

Așa se face că apropierea sărbătorilor de iarnă este o ocazie bună ca proprietarii caselor de amanet să își sporească profitul. Indiferent de valoarea obiectelor amanetate, patronii oferă în schimb sume modice, pentru care cer dobânzi foarte mari. Totuși, pentru cei care apelează și puținii bani pe care îi primesc le sunt de mare ajutor în condițiile în care nu-i împrumută nimeni.

„Săptămâna asta mi-am amanetat toate bijuteriile pe care le aveam, până și câteva rupte, pe care le-am dus și nu le mai iau. Nu e profitabil, dar când nu-ți dă nimeni, ce să faci? Apelezi și la asta. Te scoate din nevoi câteodată, chiar dacă dup ăia ți-e foarte greu să le scoți înapoi. Ăsta e traiul la Vaslui deocamdată” a spus un vasluian.

Persoanele cu venituri mici, șomerii sau cei cu familii numeroase sunt cei care apelează cel mai des la această metodă. Își lasă amintirile, brățările pe care le au de-o viață, verighetele, până și electrocasnicele, să aibă bani pentru cele necesare.

Nici bine nu a început luna decembrie și la casele de amanet din Vaslui a început să se simtă o creștere a numărului de clienți. Vasluienii își amantează „amintirile” de aur, până și verighetele, ca să aibă ce pune pe masă de Sărbători. Roxana NĂSTASĂ În preajma sărbătorilor, cum nevoia de bani e și mai mare, întrucât masa de Crăciun necesită o cheltuială serioasă, cei mai mulți vasluieni apelează la casele de amanet. Unii dintre ei, bătrâni care abia își duc zilele de azi pe mâine, își dau la amanet bijuteriile pentru câteva sute de lei, iar alții, mai tineri…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: