Home / Business / Benzina se apropie de 4 lei si ceva

Benzina se apropie de 4 lei si ceva

Odată cu ieftinirea masivă a petrolului pe piețele internaționale, românii ar putea plăti pentru litrul de benzină un preț chiar mai mic de 5 lei.

Ieri seară, cea mai ieftină benzină ce putea fi cumpărată la benzinăriile de pe teritoriul României putea fi găsită la un preț de 5,36 lei, conform datelor centralizate de Gazonline.ro. Este vorba de prețul pentru benzina 95 fără plumb comercializată în stațiile Petrom.

Acest lucru înseamnă că, pentru ca șoferii români să aibă un preț al benzinei mai mic de 5 lei/litru, este necesară o ieftinire cu cel puțin 37 de bani.

Petrom a anunțat deja că a ieftinit în noaptea trecută benzina cu 7 bani pe litru, după ce, acum o săptămână, pe 2 decembrie, operase o reducere a prețului cu 5 bani/litru. Așadar, benzina s-a ieftinit cu 12 bani într-o singură săptămână.

Plecând de la prețul minim de pe Gazonline.ro, înseamnă că astăzi putem vorbi despre un preț de 5,29 lei/litru.

Dacă prețul petrolului va continua să scadă în același ritm, începutul anului viitor le-ar putea aduce șoferilor un preț nemaiîntâlnit de mult timp: 4 lei și ceva/litrul la pompă, pentru cel mai ieftin sortiment de benzină.

Și există șanse mari să se întâmple acest lucru. Recent, Murray Edwards, președintele concernului Canadian Natural Resources, a făcut o speculație extrem de îndrăzneață: prețul petrolului va ajunge la 30-40 dolari/baril. „A mai ajuns la 35 de dolari barilul in 2008 pentru o scurta perioada de timp”, a argumentat acesta.

Chiar dacă nu ar ajunge chiar la un asemenea nivel, tendința este clară de scădere a prețului. Numai pe parcursul săptămânii trecute, barilul de țiței s-a ieftinit cu 8 dolari, ajungând până la 66 dolari.

Sursa: money

Odată cu ieftinirea masivă a petrolului pe piețele internaționale, românii ar putea plăti pentru litrul de benzină un preț chiar mai mic de 5 lei. Ieri seară, cea mai ieftină benzină ce putea fi cumpărată la benzinăriile de pe teritoriul României putea fi găsită la un preț de 5,36 lei, conform datelor centralizate de Gazonline.ro. Este vorba de prețul pentru benzina 95 fără plumb comercializată în stațiile Petrom. Acest lucru înseamnă că, pentru ca șoferii români să aibă un preț al benzinei mai mic de 5 lei/litru, este necesară o ieftinire cu cel puțin 37 de bani. Petrom a anunțat…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Au apărut mărțișoarele în magazinele din Bârlad, dar cele ale comercianților ambulanți se lasă așteptate

Oferta de mărțișoare, existentă doar în magazine, la Bârlad. ...

Investiții în infrastructură de peste 25 milioane de lei, care scot din noroaie mai multe localități

de Dănuț CIOBANU  Începând din luna martie 2020, se ...

Începând de luni, 17 februarie 2020, demarează execuția drumului strategic

de Dănuț CIOBANU  La începutul săptămânii viitoare pornesc lucrările ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: