Home / Administratie / Instruire pentru situații de urgență

Instruire pentru situații de urgență

Ieri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din Bârlad a avut loc o instruire pe tema situațiilor de urgență. Au participat șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență și inspectorii Protecției civile din județul Vaslui.

“O asemenea instruire este necesară pentru verificarea și însușirea măsurilor care se iau în timpul situațiilor de urgență, modul în care se desfășoară activitatea, cum să facem față cu brio în fața dezastrelor”, ne-a spus colonelul Tiberiu Dumitrache, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Participanții la instruire au discutat detalii legate de planuri de acțiune în caz de înzăpezire (accesul pompierilor, a ambulanțelor pe drumurile blocate; salvarea persoanelor cu dizabilități, a celor care necesită dializă, a femeilor gravide). De asemenea, a fost detaliat subiectul incendiilor în gospodării, destul de frecvente în această perioadă, din cauza utilizării petardelor, artificiilor, sobelor, coșurilor fum.

În acest an, în ciuda intervențiilor prompte ale echipajelor ISU, în timpul situațiilor de urgență ivite, șase vasluieni și-au pierdut viața (incendii, înec etc.) (Marian PETREA)

Ieri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din Bârlad a avut loc o instruire pe tema situațiilor de urgență. Au participat șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență și inspectorii Protecției civile din județul Vaslui. “O asemenea instruire este necesară pentru verificarea și însușirea măsurilor care se iau în timpul situațiilor de urgență, modul în care se desfășoară activitatea, cum să facem față cu brio în fața dezastrelor”, ne-a spus colonelul Tiberiu Dumitrache, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Participanții la instruire au discutat detalii legate de planuri de acțiune în caz de înzăpezire (accesul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Țâșnitorile din parcul Teatrului din Bârlad vor deveni funcționale în pragul alegerilor prezidențiale

Se lucrează intens la reabilitarea ...

Lucrările la rețelele de apă și canalizare a Hușului, întârziate din cauza crizei de forței de muncă

Modernizarea sistemului de apă și ...

Primăriile din județ, corigente la capitolul respectarea cerințelor minime de securitate a angajaților la locul de muncă

Instituțiile de administrație publică din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: