Home / Administratie / Instruire pentru situații de urgență

Instruire pentru situații de urgență

Ieri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din Bârlad a avut loc o instruire pe tema situațiilor de urgență. Au participat șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență și inspectorii Protecției civile din județul Vaslui.

“O asemenea instruire este necesară pentru verificarea și însușirea măsurilor care se iau în timpul situațiilor de urgență, modul în care se desfășoară activitatea, cum să facem față cu brio în fața dezastrelor”, ne-a spus colonelul Tiberiu Dumitrache, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui.

Participanții la instruire au discutat detalii legate de planuri de acțiune în caz de înzăpezire (accesul pompierilor, a ambulanțelor pe drumurile blocate; salvarea persoanelor cu dizabilități, a celor care necesită dializă, a femeilor gravide). De asemenea, a fost detaliat subiectul incendiilor în gospodării, destul de frecvente în această perioadă, din cauza utilizării petardelor, artificiilor, sobelor, coșurilor fum.

În acest an, în ciuda intervențiilor prompte ale echipajelor ISU, în timpul situațiilor de urgență ivite, șase vasluieni și-au pierdut viața (incendii, înec etc.) (Marian PETREA)

Ieri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „George Tutoveanu” din Bârlad a avut loc o instruire pe tema situațiilor de urgență. Au participat șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență și inspectorii Protecției civile din județul Vaslui. “O asemenea instruire este necesară pentru verificarea și însușirea măsurilor care se iau în timpul situațiilor de urgență, modul în care se desfășoară activitatea, cum să facem față cu brio în fața dezastrelor”, ne-a spus colonelul Tiberiu Dumitrache, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. Participanții la instruire au discutat detalii legate de planuri de acțiune în caz de înzăpezire (accesul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Ideea unui nou spital la Bârlad rămâne… în aer

de Mihaela NICULESCU <<Spitalul Municipal de ...

Prefectura cere revocarea lui Maricel Gîfu din funcția de administrator public al comunei Pogana

Maricel Gîfu nu poate fi administrator ...

Brambureala declarațiilor de impunere pentru salubritate l-a făcut pe primarul Bârladului să vină cu lămuriri în fața presei

de Mihaela NICULESCU   În sfârșit, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: