Home / Justitie / Operațiuni de anvergură împotriva traficanților de țigări

Operațiuni de anvergură împotriva traficanților de țigări

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițeri de poliție, au desfășurat acțiuni specifice în vederea destructurării unor grupuri infracționale organizate, ce fac contrabandă cu țigări.

Marian PETREA

Procurorii DIICOT au efectuat 245 de percheziții domiciliare pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău. Din probele administrate a rezultat că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste 2 milioane pachete țigări.

Astfel, mai multe controale care s-au efectuat la magazinele sătești din localitățile vasluiene Gârceni, Trohan și Slobozia. Acțiunea a avut loc ca urmare a informațiilor că în aceste magazine se vând țigări provenite din Republica Moldova. Captura a fost de 30 de pachete de țigări “Plugarul” găsite într-unul din magazine.

În schimb, desfășurarea mare de forță a reușit să bage în sperieți toată suflarea comunei Gârceni. Membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste două milioane de pachete de țigări de contrabandă. De asemenea, au fost aduse la audieri 110 persoane. Acțiunea s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei și de suportul tehnic oferit de Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale

În perioada 2013 – 2014, membrii unor grupuri infracționale foarte bine organizate au introdus pe teritoriul României un număr considerabil de țigări. Sub mărci diferite (Viceroy, Plugarul, Monte Carlo, Doina) acestea provin din Republica Moldova și Ucraina. Ele au fost distribuite prin sustragere de la punctele vamale, fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului cu titlu de accize sau TVA.

Membrii acestor grupuri sunt foarte bine organizați. Au creat adevărate rețele de colectare, preluare, transport și depozitare a țigaretelor provenite din contrabandă. Rețelele erau atât de bine puse la punct, încât acestea au devenit structurate pe paliere în funcție de rolurile îndeplinite în cadrul grupului infracțional.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei și Brigăzii Speciale de Intervenții “Vlad Țepeș“. Suportul tehnic și informativ al operațiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații, Direcția Operațiuni Speciale și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Peste 30.000 de țigarete ascunse într-un autoturism

Polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au realizat o captură impresionantă, de 30.660 țigarete. Ele au fost găsite în seara de luni spre marți, la PT Albița, într-un autoturism Audi, înmatriculat în Republica Moldova. Țigările, mărci diferite, erau ascunse cu ingeniozitate: în bara din față și spate, în semiaripile din față și spate și în roata de rezervă.

Țigaretele urmau să ajungă pe “piața neagră”, în vederea comercializării. Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura confiscării țigaretelor. Valoarea lor totală este de 6.776 lei.

Șoferul autoturismului, Alexei P., are dublă cetățenie română și Republica Moldova. În ziua în care a fost prins cu țigările de contrabandă tocmai împlinea 25 de ani. Așa că și-a “sărbătorit-o” cu o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei.

Captura de țigări a fost posibilă datorită unei informații furnizate de polițiștii de frontieră vasluieni conform căreia autoturismul era folosit la transportul țigaretelor de contrabandă.

Ieri, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), împreună cu ofițeri de poliție, au desfășurat acțiuni specifice în vederea destructurării unor grupuri infracționale organizate, ce fac contrabandă cu țigări. Marian PETREA Procurorii DIICOT au efectuat 245 de percheziții domiciliare pe raza județelor Brașov, Covasna, Maramureș, Bacău, Neamț, Suceava, Vaslui, Iași și Buzău. Din probele administrate a rezultat că membrii grupurilor infracționale au introdus în țară și au comercializat peste 2 milioane pachete țigări. Astfel, mai multe controale care s-au efectuat la magazinele sătești din localitățile vasluiene Gârceni, Trohan și Slobozia. Acțiunea a avut loc ca…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: