Home / Administratie / Jumătate din drumurile județene costă cât o pâine

Jumătate din drumurile județene costă cât o pâine

În Vaslui, fiecare până și cel mai sărac dintre săraci și-ar putea cumpăra câte un drum județean. Dar nu pentru că sunt ieftine, ci au o valoare prost evaluată. Potrivit inventarului de bunuri al Consiliului Județean Vaslui, mai binde de jumătate din cele 51 de drumuri județene costă cât o lumănare. Fiecare drum județean dintr-o serie de 26 a fost evaluat la suma de un leu, o valoare subeavaluată colosal.

Potrivit Ordinului Ministrului Finanțelor Publice numărul 3471/2008, fiecare instituție publică a fost obligată se reevalueze activele fixe din patrimoniul propriu, ținându-se seama de inflație, utilitatea bunului, starea sa și prețul pieței. La Vaslui s-au făcut asemenea reevaluări, însă în mod dubios, valoarea drumurilor a rămas subevaluată. Cauzele sunt clare: nu s-au analizat datele din evidența contabilă și tehnico-operativă a activelor fixe cu ocazia inventarierii, nefuncțioarea a serviciilor responsabile, precum și aplicarea eronată și parțial a prevederilor legale referitoare la inventariere. (Bogdan RUSU)

În Vaslui, fiecare până și cel mai sărac dintre săraci și-ar putea cumpăra câte un drum județean. Dar nu pentru că sunt ieftine, ci au o valoare prost evaluată. Potrivit inventarului de bunuri al Consiliului Județean Vaslui, mai binde de jumătate din cele 51 de drumuri județene costă cât o lumănare. Fiecare drum județean dintr-o serie de 26 a fost evaluat la suma de un leu, o valoare subeavaluată colosal. Potrivit Ordinului Ministrului Finanțelor Publice numărul 3471/2008, fiecare instituție publică a fost obligată se reevalueze activele fixe din patrimoniul propriu, ținându-se seama de inflație, utilitatea bunului, starea sa și prețul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: