Google+
Home » Administratie » Primarii nu informează pe nimeni

Primarii nu informează pe nimeni

Potrivit Legii 544/2001, privind accesul la informațiile publice, autoritățile publice locale sunt obligate să comunice, din oficiu, date de interes general. Fiecare primărie prevede anual, în bugetul propriu, diferite sume necesare informării publicului, iar acesta ar putea fi informat asupra activității instituțiilor pe două căi: prin întâlniri cu reprezentanții comunității sau pe internet.

De preferat este a doua variantă, căci în timpul întâlnirilor este dificil să se pună la dispoziția publicului un volom consistent de informații. Mai mult, pe internet se pot posta sute de rapoarte privind cheltuelile și veniturile, rapoarte de activitate, anunțuri de licitații, etc. Din nefericire, județul Vaslui stă foarte prost la capitolul informare a cetățenilor. Vina este însă doar a autorităților care păstrează documentele pe care ar trebui să le ofere din oficiu publicului, sub cheie. Din cele 81 de unități administrativ teritoriale din mediul rural al județului, 37 au site-uri pe internet, însă nu toate sunt funcționale. Mai mult, cele care funcționează afișează date incomplete și mai puțin sensibile, cum ar fi hotărârile Consiliilor locale, cu anexele aferente. (Bogdan RUSU)

Comments

comments

Potrivit Legii 544/2001, privind accesul la informațiile publice, autoritățile publice locale sunt obligate să comunice, din oficiu, date de interes general. Fiecare primărie prevede anual, în bugetul propriu, diferite sume necesare informării publicului, iar acesta ar putea fi informat asupra activității instituțiilor pe două căi: prin întâlniri cu reprezentanții comunității sau pe internet. De preferat este a doua variantă, căci în timpul întâlnirilor este dificil să se pună la dispoziția publicului un volom consistent de informații. Mai mult, pe internet se pot posta sute de rapoarte privind cheltuelile și veniturile, rapoarte de activitate, anunțuri de licitații, etc. Din nefericire, județul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: