Google+
Home » Social » 23 de incendii în noiembrie

23 de incendii în noiembrie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit în luna noiembrie pentru localizarea și stingerea a unui număr de 23 incendii, în scădere cu 8% față de luna noiembrie 2013 când s-au înregistrat 25.

Principalele cauze probabile care au determinat și favorizat generarea incendiilor au fost focul deschis în spații deschise (5), coș de fum defect sau necurățat (4), echipamente electrice improvizate (3), jar și scântei de la sistemul de încălzire (2), instalații electrice defecte (2), focul deschis în spații închise (2), acțiune intenționată (2), jocul copiilor cu focul (1), mijloace de încălzire nesupravegheate (1) și un incendiu a cărui cauză nu a fost încă stabilită.

Pentru preîntâmpinarea creșterii numărului de incendii în perioada următoare și a victimelor, la nivelul inspectoratului, se elaborează trimestrial prognoze preventive, prin care se apreciază probabilitatea de apariție a incendiilor și se identifică principalele cauze ale incendiilor produse în perioada următoare.

Astfel, conform situației operative din ultimii cinci ani, principalele cauze ale incendiilor generate în această perioadă au fost exploatarea necorespunzătoare a sistemelor de încălzire și a cosurilor de fum (aprox. 50%), exploatarea necorespunzătoare/ suprasolicitarea instalației electrice (aprox. 14%) și utilizarea focului deschis în spații deschise (aprox 11%). Din nefericire, multe dintre incendiile produse în acestă perioadă s-au soldat și cu pierderi de vieți omenești, în perioada ianuarie 2012 până în prezent înregistrându-se 22 de victime, din care 15 în sezonul rece.

Pentru evitarea unor evenimente nedorite, în locuințe se impune ca fiecare persoană în parte, să asigure un control preventiv propriu al locuinței/gospodăriei, pentru înlăturarea cauzelor posibile de inițiere a unui incendiu. (Roxana NĂSTASĂ)

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui au intervenit în luna noiembrie pentru localizarea și stingerea a unui număr de 23 incendii, în scădere cu 8% față de luna noiembrie 2013 când s-au înregistrat 25. Principalele cauze probabile care au determinat și favorizat generarea incendiilor au fost focul deschis în spații deschise (5), coș de fum defect sau necurățat (4), echipamente electrice improvizate (3), jar și scântei de la sistemul de încălzire (2), instalații electrice defecte (2), focul deschis în spații închise (2), acțiune intenționată (2), jocul copiilor cu focul (1), mijloace de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: