Home / Justitie / De la băutură, la crimă

De la băutură, la crimă

Ionuț Zaharia, de 21 de ani, din Vaslui, riscă pușcăria după ce și-a înjughiat unchiul cu un cuțit în piept. Conflictul dintre cei doi a pornit pe fondul consumului excesiv de alcool.

 Alexandru CROITORU

 Ionuț Zaharia, de 21 de ani, din municipiul Vaslui, este judecat pentru tentativă de omor după ce, beat fiind, și-a înjunghiat unchiul cu un cuțit în zona pieptului. Povestea a început în luna septembrie, când Ioan Barbu, cel care avea să devină victima tânărului, a mers acasă la un amic și l-a ajutat pe acesta să culeagă strugurii dintr-o boltă de viță de vie sitată în fața casei. După ceva timp, Barbu a fost invitat de cel pe care l-a ajutat la treburi să deguste vinul. Au băut împreună până s-au îmbătat. În tot acest timp, Ionuț Zaharia a găsit, căutând prin containere, trei sticle de doi litri fiecare pline cu vin. După ce a consumat jumătate din cantitatea de vin găsită, Ionuț, ajuns și el în stare de ebrietate, s-a gândit să meargă în vizită la aceeași persoană cu care Ioan Barbu cosnuma băuturi alcoolice cu gând să-și ia mama acasă. Femeia era și ea în aceeași locație cu Barbu, venită să-și viziteze cunoștințele.

Barbu s-a cinstit împreună cu amicul lui de pahar până în jurul orei 20, când s-a hotărât să meargă acasă. A ieșit în curte și l-a văzut pe Ionuț Zaharia intrând pe poartă. În acelașI timp, mama tânărului ieșea și ea în curte cu mai multe sacoșe cu haine primite de pomană. Femeia i-a cerut fiului ei, Ionuț, să o ajute. Acesta, fără să spună nici un cuvânt, a luat un cuțit de pe prispa casei și i-a aplicat unchiului său două lovituri în piept și una în spate. Alarmat de strigăte, a ieișit din casă și gazda, care a fost și ea lovită cu cuțitul în piept. După asta, agresorul a fugit și a ascuns cuțitul. Din fericire, cel lovit ultimul a avut puterea să sune după ajutor și astfel, victimiele lui Ionuț Zharia au ajuns la spital, iar el pe mâinile polițiștilor.

“Am băut vin de butuc cu amicul meu Aurel Agafiței. Nu știu când m-a lovit cu cuțitul dar, după aceea, am simțit o stare de moleșeală și am avut noroc ca a fost chemată ambulanța. Nu știu ce săspun despre fapta sa, dar eu unul cred că nu e întreg la minte. Are momente când râde singur și a fost internat odată și la nebuni. Am auzit de pe la alții că ar fuma și etnobotance, dar nu știu sigur asta”, povestește Ioan Barbu.

Ajuns acum în fața instențelor de judecată, Ionuț Zaharia are de dat socoteală pentru faptele lui și, dacă Ioan Barbu nu a avut pretenții materiale sau morale, pe latură civilă, față de ceea ce s-a întâmplat, instituțiile abilitate cer daune consistente. Barbu spune că nu are pretenții deoarece își știe nepotul fără venituri și nici familia lui nu l-a putea ajuta. În schimb, Spitalul Județean Vaslui cere daune în valoare de 1.848 de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare pentru victimele lui Ionuț. Alți 5.312 lei cere Institutul de Boli Cardio-Vasculare Iași, tot cheltuieli de spitalizare și 377 de lei ar trebui să plătească Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui.

Ionuț Zaharia, de 21 de ani, din Vaslui, riscă pușcăria după ce și-a înjughiat unchiul cu un cuțit în piept. Conflictul dintre cei doi a pornit pe fondul consumului excesiv de alcool.  Alexandru CROITORU  Ionuț Zaharia, de 21 de ani, din municipiul Vaslui, este judecat pentru tentativă de omor după ce, beat fiind, și-a înjunghiat unchiul cu un cuțit în zona pieptului. Povestea a început în luna septembrie, când Ioan Barbu, cel care avea să devină victima tânărului, a mers acasă la un amic și l-a ajutat pe acesta să culeagă strugurii dintr-o boltă de viță de vie sitată în…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

O asistentă de la Spitalul Județean Vaslui a fost bătută de soțul polițist până a intrat în comă

O femeie de 43 de ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: